Recepti sa Stilom

Koh klasik: Najfinija poslastica od mleka, sa dodatkom jagoda!

Stari dobri recept za koh, svima uspeva
Recepti
14:58h Autor:
Koh klasik: Najfinija poslastica od mleka, sa dodatkom jagoda!
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 6 jaja
  • 6 supenih kašika šećera
  • 12 supenih kašika griza
  • 1,5 l mleka
  • 7 kašika šećera
  • 3 vanilin šećera

Priprema

Odvojte belanca od žumanaca. Umutite sneg od belanaca, dodajte šest kašika šećera, žumanca i dvanaest kašika griza (mešajte varjačom). Sve stavite u dublji pleh i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta.U litar do litar i po mleka stavite (po ukusu) dve do sedam kašika šećera i tri vanilin šećera. To zagrejte da se šećer rastopi. Kada koh lepo porumeni, izvadite iz rerne i polako prelijte zaslađenim mlekom koje ste ranije pripremili.

Možete ga poslužiti sa svežim jagodama, začiniće ukus, ili da ga malo prelijete sirupom od jagoda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs