Praznični ručak

Jagnjeća kapama: Tradicionalno jelo bez kojeg nema uskršnje trpeze! (RECEPT)

Ovo tradicionalno jelo može se spremiti i sa drugim vrstama mesa, a zahvaljujući činjenici da spanać možemo kupiti i zimi, više nije rezervisano samo za dane Uskrsa
Recepti 14.04.2017. - 18:10h Autor: Lepa&Srećna
Foto: Thinkstock
  • 70 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 kg jagnjetine (od grudi ili buta, vrat, plećka)
  • 200 g luka
  • 200 g mladog luka
  • 300 g paradajz-pirea
  • 100 g masti
  • 5 g aleve paprike
  • 1 beli luk
  • 2 dl kiselog mleka ili pavlake
  • 100 g brašna
  • 300 g spanaća
  • 20 g soli
  • 4 dl vode
  • 1/4 kocke za supu

Priprema: Jagnjetinu isecite na osam delova, operite i prosušite krpom, posolte, pospite brašnom, pa je u 50 g vrele masti propržite da dobije rumenu boju i izvadite iz masti. Luk sitno naseckajte i na drugom delu masti takođe propržite do zlatno-žute boje, piše Lepa & srećna.

 

Dodajte sitno seckane peršun i beli luk, pa i to malo propržite. Dodajte vodu i kocku za supu, i sve kuvajte 10 minuta. Ubacite proprženo meso, paradajz, poklopite i polako dinstajte 40 minuta. Spanać očistite, operite i dobro ocedite. Mladom luku odsecite vrhove listova, a ostatak isecite na 2,5 cm duge štapiće, pa na ugrejanoj masti u kojoj se pržilo meso pržite 3 minuta uz lagano mešanje. Dodajte oceđen spanać, prevrćite lopaticom i pržite još 3 minuta. I to dodajte mesu i dinstajte lagano još 25 minuta. Pred posluživanje prelijte kiselim mlekom ili pavlakom.

 

Najlepše uskršnje pogače: Izdašne i meke, slađe od kolača! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...