Poludećete za ovim slatkišem

Baklava Sarajka sa jajima: Bosanski recept premašio i originalni turski!

Slatkiš u kojem ćete uživati svim čulima
Recepti
20:44h Autor:
Baklava Sarajka sa jajima: Bosanski recept premašio i originalni turski!
Foto: Profimedia

Baklava je omiljeni dezert mnogih ljudi na našim prostorima, naročito u posnim danima.

Ovoga puta, otkrivamo vam fantastičan recept za preukusnu, mrsnu baklavu sa pavlakom i jajima, koja će se bukvalno topiti u ustima i oduševiti vas ukusom!

Sastojci: Jedno pakovanje tankih kora (15 komada je potrebno), 3 jaja, 200 g kisele pavlake, 2 čaše od jogurta šećera, 1 čaša od jogurta ulja, 3 kašike griza, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo (sve izmešati).

Fil: 350-400 gr mlevenih oraha popariti sa pola čaše vrelog mleka, 2 kašike šećera, malo rendane kore od limuna. Tu masu podeliti na tri dela.

Preliv: 1 kg šećera, 800 ml vode i malo soka od limuna.

Pet kora složiti jednu na drugu, između svaku mazati pripremljenom smesom. Na petu koru namazati prvi deo fila, pa uviti, a zati ponoviti postupak još dva puta, tako da se dobiju tri rolne.

Skuvati preliv od šećera, preliti ispečene rolne, jedno mora bude toplo drugo hladno. Prijatno!

Brze krofne iz rerne: Narastu ogromne, bez prženja u dubokom ulju! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs