Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.2. Odvojite belanca od žumanaca i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli umutite belanca u sneg. U drugoj posudi umutite žumanca, kesten pire i maslac.3.U smesu lagano dodajte polovinu snega od belanaca, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte te u smesu dodajte i ostatak snega.4. Kalup za tortu premažite maslacom ili obložite papirom za pečenje, pa smesu sipajte u kalup.Pecite tortu 40 do 60 minuta.
Napomena: Torta mora ostati nešto mekša u sredini pa ako koristite trik s čačkalicom kako biste proverili da je li torta pečena - čačkalica u ovom slučaju ne treba da bude čista.
Tortu izvadite iz kalupa pustite je da se hladi, a vi pripremite glazuru.5. Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte pavlakom, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanile i mešajte dok ne dobijete jednobojnu, smeđu smesu.6. Dok je smesa još vruća prelijte je preko torte, dekorišite kestenjem u čokoladi ili karameli.
Medena Kata: Slatko zadovoljstvo fenomenalnog ukusa! (RECEPT)