Od jutra do mraka

Stilov predlog za svečanu trpezu: Za ukusan i srećan Badnji dan! (RECEPTI)

Ovo je dan kada je greh da mrsite. Stoga spremite ukusna jela i uživajte
Recepti
08:42h Autor:
Stilov predlog za svečanu trpezu: Za ukusan i srećan Badnji dan! (RECEPTI)
Foto: Shutterstock

Donosimo vam dnevni meni za posni Badnji dan. Garantujemo vam da će ukućani uživati, a vi ćete bez stresa spremiti ova lagana i jednostavna jela.

Doručak: Mini pone pice

Potrebno vam je: kriške hleba, ajvar, kukuruz šećerac, konzerva tunjevine, posni sir, origano

Priprema: Na krišku hleba namažite ajvar, prekrijte krišku kukuruzom (može i zamrznuti bez prethodne obrade), dodajte komadiće tunjevine i po vrhu narendajte posni kačkavalj i dodajte malo origana. Sve zapecite u rerni 10 minuta na 200 stepeni. Služite toplo.

Dve posne ideje za ručak od 300 dinara: Zdravo, brzo i ukusno!

Ručak: Skuša u foliji

Potrebno: Odleđena skuša, 1 limun, malo maslinovog ulja, malo ruzmarina, so i biber.

Priprema: Skušu očistite pa je dobro usolite u sredinu stavite malo ruzmarina i dva kruga limuna, a zatim ribu umotajte u foliju. U fišek od folije u kojem se nalazi riba nalijte malo maslinovog ulja i dobro zatvorite fišek. Tako umotanu ribu stavite u tepsiju pa u rerni pecite 25 minuta na 200 stepeni.

Služite toplu i uz krompir salatu.

Večera: Posne palačinke

Potrebno vam je: 2 šolja od 200ml mineralne vode, so, šećer, rendana kora od 1 limuna, ulje, brašno

Priprema: Umutite palačinke, sačekajte da odstoje desetak minuta, zatim pecite i filujte ih pekmezom i mlevenim orasima.

Ne zaboravite da ukućane počastite suvim voćem i semenkama jer je danas dan za tu čast.

Zašto sečemo badnjak, unosimo slamu i mesimo česnicu: Simbolika Božićnih običaja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs