Obavezno pročitajte

Odobrile Italijanke: 15 kratkih pravila za savršeno jelo s testeninom!

Testenina je jedno od najomiljenijih jela širom sveta. Većina nas barem jednom nedeljno uživa u testenini, a raznoliki su načini kako ih pripremamo. Ako želite svaki put da napravite baš najbolju testeninu, onda se pridržavajte sledećih deset pravila najvećih majstora za pripremu testenine - ITALIJANKI!

Recepti
10:09h Autor:
Odobrile Italijanke: 15 kratkih pravila za savršeno jelo s testeninom!
Foto: Profimedia

1. Testeninu uvek kuvajte sa dodatkom čilija. Nije previše ljut, jer bi to uništilo jelo, ali dovoljno intenzivan da pojača ukus testenine. 2. Kada pripremate jelo sa škampima, u vodi u kojoj su se kuvali škampi skuvajte i testeninu za bogatiji okus. 4. Nemojte preterivati s umakom jer tokom jela trebate uživati i u ukusu same testenine. 5. Isprobavajte različite oblike testenine. Postoji oko 350 raznih vrsta testenina širom sveta. I više nego dovoljno izbora za eksperimentisanje, igranje i zabavu tokom kuvanja!

6. Ako želite da kuvate testeninu kao što to rade italijanke, onda voda treba da liši jednu do pet minuta, ne više. 7. Ako pravite jelo sa zapečenom testeninom, uvek pecite tako da je sjajna strana aluminijske folije okrenuta prema dole. 8. Kada topite maslac na šporetu, maknite ga s vatre dok se još topi kako ne bi zagoreo.

9. Kada pravite testeninu sa povrćem, iseckajte svo povrće na male delove jednake veličine kako bi se skuvalo ravnomerno. 10. Vodi u kojoj se kuva testenina uvek dodajte so, ali ne previše. Preporučena količina je deset grama na tri litre vode.

foto: Profimedia

11. Kada jelu dodajete limun, iscedite ga tako da je meso limuna okrenuto prema dlanu kako koštice ne bi završile u jelu. 12. Izbegavajte testenini dodavati beli luk. Nije nužan kod pripremanja testenine i dodajte ga samo ako ukus i miris luka koji koristite nisu dovoljno dobri.

13. Vodi u kojoj se kuva testenina dodajte grozdove čeri paradajza. Nožem zarežite paradajz i stavite ih u vodu. Testenini će dati još finiji ukus. 14. Ako pripremate jelo i testenina se malo ohladi, ne trebate ponovo zagrevati, već je samo polijte vrućom vodom i nastavite. 15. Maslinovo ulje možete, a i ne morate dodati testenini dok se kuva. Ono će testenini dati drugačiji ukus pa ga upotrebljavajte onda kada ste spremni na eksperimentisanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs