Ne bacajte ga

Da vam bajat hleb bude kao tek pečen: Cake koje ćete stalno koristiti! (VIDEO)

Teško je održati hleb dugo svežim, naročito ako živite sami, zato će vam ovi saveti i te kako značiti

Recepti
16:18h Autor:
Da vam bajat hleb bude kao tek pečen: Cake koje ćete stalno koristiti! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Ne postoji mnogo stvari koje mirišu toliko dobro kao tek ispečen hleb izvađen iz rerne. Ipak, teško je održati hleb dugo svežim, naročito ako živite sami. Nije lako pojesti ceo hleb pre nego što se osuši, osim ako ne želite da jedete sendviče za svaki obrok. Mi imamo dobre vesti. Postoji nekoliko načina da svoj bajati hleb učinite svežim i ukusnim kao i prvog dana. Potrebno vam je: • bajat hleb • papirne salvete • alufolija • jedan ili dva štapića celera

Metoda "mikrotalasna pećnica"

Uzmite papirnu salvetu i stavite je pod hladnu vode. Ne morate je natopiti već samo nakvasiti. Umotajte hleb u vlažnu salvetu. Stavite ga u mikrotalasnu pećnicu na oko 10 sekundi. Odmotajte i uživajte u toplom i svežem hlebu.

Najukusnije lisnate kiflice: Slojevito testo koje se topi u ustima! (RECEPT)

foto: Printscreen Youtube / MyRecipes

Metoda "rerna"

Zagrejte rernu na 150 stepeni i umotajte bajat hleb u alufoliju. Stavite ga u rernu na oko 20 minuta, zavisno od količine i vrste hleba.

Izvadite ga iz rerne i sačekajte da se ohladi.

Dodatni savet: ako je hleb veoma bajat, možete navlažiti gornju koru pre nego što ga umotate u foliju i stavite u rernu. Nemojte da mnogo pokvasiti da ne bi bio previše mekan. dodajte malo po malo vode pre nego što nađete pravu meru.

Metoda sa celerom

U plastičnu kesu stavite bajat hleb i nekoliko štapića celera i čvrsto zatvorite. Stavite kesu u frižider na nekoliko sati, a za bolje rezultate i preko noći.

Sledećeg dana izvadite celer iz kese. Primetićete da se osušio. Ovo se dešava jer je svu vlagu upio hleb koji bi trebalo da bude mekan i lep.

Zapekla je banane u rerni: Ovih 7 trikova koristićete stalno u kuhinji! (VIDEO)

foto: Printscreen Youtube / MyRecipes

Dodatni savet: U nekim slučajevima, hleb je suviše suv i nijedan trik neće pomoći da ga omekšate. Tada možete da iskoristite hleb da napravite krutone za salatu ili supu ili idite do najbližeg jezera i nahranite patke.

Testo gotovo za 10 minuta: Idealno za ukusne piroške, lepinje ili kiflice! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs