Probajte što pre

Trik da vam palačinke nikada ne budu žilave: Od sada ćete ih praviti samo ovako!

Palačinke su jedan od najčešće pravljenih deserata, brzo su gotove i smesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi

Trpeza 11.09.2017. - 10:23h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela, ali ako razdvojite belanca i žumanca dobićete nikad mekanije palačinke.
 

Postupak:

 

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.

 

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše umućeni sneg (ni previše mekan, ni potpuno čvrst), pa ga dodajte smesi.

 

3. Sneg zatim vrlo nežno promešajte sa smesom, najbolje ručno žicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

 

Meke galete po receptu Džejmija Olivera: Ukusni zalogaji za pamćenje!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...