Ne morate da gladujete

Trik od 10 sekundi za skidanje kilograma: Tajna je u ovoj jutarnjoj navici!

Ustanite iz kreveta, otiđite u kupatilo, izvršite nuždu i potom stanite na vagu. Radite to svaki dan, savetuje lični trener Maršal Roj
Lepi & Zdravi
07:30h Autor:
Trik od 10 sekundi za skidanje kilograma: Tajna je u ovoj jutarnjoj navici!
Foto: Shutterstock

Uprkos brojnim argumentima koji ukazuju na to da ne bi trebalo držati vagu u kupatilu, najnovija studija došla je do sasvim suprotnih rezultata.

Naime, svakodnevno merenje na vagi može biti ključna komponenta za mršavljenje. Kako?

Studija objavljena u naučnom časopisu Plos One pratila je promene u kilaži kod četrdesetoro koji su se pridržavali zdravog režima ishrane. Rezultati pomenute studije pokazali su da je tendenicija za gubljenejem kilograma bila veća kod onih ljudi koji su se svakodnevno merili na vagi, u odnosu na one koji su samo jedanput mesečno stali na vagu, prenosi Hafington Post.

OVDE saznajte koje četiri taktike su motivisale Mirandu Lambert da smrša - tako možete i vi!

Da je, ipak, poželjno držati vagu u kupatilu, pokazuju i druga istraživanja.

"Ustanite iz kreveta, otiđite u kupatilo, izvršite nuždu i potom stanite na vagu. Radite to svaki dan", savetuje lični trener Maršal Roj. "Tako ćete imati veoma pouzdanu polaznu osnovu i potrebne podatke na dnevnom nivou. Brojke će malo varirati iz dana u dan, ali ćete za nedelju dana, pa i za mesec dana imati tačan pregled variranja kilograma".

Jedno istraživanje sa Univerziteta u Minesoti kojim je obuhvaćeno 1.800 ispitanika, pokazalo je da su odrasli koji su držali dijetu i merili se svaki dan tokom dve godine izgubili šest kilograma, dok su oni koji su se merili samo jedanput nedeljno skinuli 3 kilograma.

OVDE saznajte tajnu vitkosti Sindi Kraford - od četiri, preuzmite barem dva njena pravila!

Dakle, ako je vaša novogodišnja odluka da stešete liniju, imajte na umu da vaga u kupatilu može biti vaš prijatelj, prenosi Hafington Post.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs