Srećom, sve se dobro završilo

Sve što želite je da čujete plač: Dramatična priča majke o oživljavanju njene bebe! (FOTO)

Pošto nije disao osam minuta, Teo je bio sav bled i modar zbog nedostatka kiseonika
Vaše dete & vi
14:20h Autor:
Sve što želite je da čujete plač: Dramatična priča majke o oživljavanju njene bebe! (FOTO)
Foto: Facebook / Adam.babbage

Mali Teo Babadž kročio je u život na stravičan način, bez otkucaja srca, ali potpuno se oporavio i danas je zdrava petomesečna beba.

Facebook / rachael.cherry.7
Facebook / rachael.cherry.7

Čudesna beba rođena bez otkucaja srca oživela je nakon čak osam minuta. Nakon hitnog carskog reza, 30-godišnja majka Rejčel Čeri i otac Adam Babadž osam minuta su proveli u stanju potpunog šoka, iščekujući da li će im se osmehnuti sreća. I to se dogodilo, iako su svi sa svakim novim minutom imali sve manje nade.

Izuzetna retkost: Beba došla na svet na rođendan oca i majke!

"Kad se porodite, sve što želite da čujete je plač bebe. Ali kad se rodio Teo, nije bilo ničega. Čekala sam i čekala, ali ije bilo ni vriske ni plača i znala sam da nešto nije u redu. Pogledala sam u zabrinuta lica babice i sestara i počela da im ponavljam pitanje da li je moja beba u redu. Ali niko mi nije odgovarao. Mislila sam da mi je beba umrla", seća se dramatičnih trenutaka mama Rejčel.

Zatim je čula odbrojavanje lekara do pet i znala je da pokušavaju da ožive dete.

"Vreme je prolazilo tako sporo, da je to bilo nepodnošljivo. Biti u istoj sobi kao vaše umiruće dete je užasno. Kada su ga napokon oživeli, olakšanje je obuzelo Adama i mene i samo smo se nadali da će sve da bude OK s Teom", priča uzbuđeno majka.

Jedna u milion: Crnkinja rodila belu bebu! (FOTO)

Pošto nije disao osam minuta, Teo je bio sav bled i modar zbog nedostatka kiseonika. Kad je napokon oživljen, hitno su ga odveli na intenzivnu negu, a sve što je Rejčel želela je da ga zagrli i uteši.

"Srećom, to je danas sve iza nas. Oporavio se i mi ćemo biti večno zahvalni bolnici i osoblju, jer bez njih naš dečak ne bi danas bio živ", kaže Rejčel.

Inače, Rejčel je imala zdravu i urednu trudnoću, a prvi problemi su se pojavili kad je došla u porodilište, gde su joj sestre objasnile da je Teo zapeo u porođajnom kanalu. Lekari nisu imali nikakvu drugu opciju nego da izvedu hitni carski rez kako bi što pre došli do bebe i očistili mu pluća pre nego što počnu s oživljavanjem. Nije bilo sigurno da li će da ima trajna oštećenja mozga ili cerebralnu paralizu, zbog nedostatka kiseonika.

Porodila se u snu: Beba jedva preživela! (FOTO)

Već prve noći dečak je imao nekoliko napada i svi su se bojali da neće dugo da poživi.

"Bio je tako nežan. Čak i kad sam ga prvi put podigla, iz njega je virilo bezbroj cevčica, pa sam morala da budem jako pažljiva. Bilo je frustrirajuće što niko nije znao kako će biti već sutra i da li će da se izvuče. Imali smo osećaj kao da se sve to događa nekom drugom i da je tuđe dete bolesno. A kada je prvi put zaplakao, nakon nedelju dana u intenzivnoj, osetili smo toliko olakšanje, da sam znala da će biti u redu. Jednostavno se osećam srećnom, jer je moglo da se dogodi da on nije tu danas s nama", iskreno govori majka. Nakon 12 dana, Teo je pušten kući.

"On je predivan i stalno nas zasmejava. Vrlo je smešna beba. To može da se dogodi bilo kome, ali srećom na raspolaganju nam je bila sva oprema potrebna za našu bebu da preživi, što inače ne poseduju sve bolnice", napominje Rejčel.

Teovi roditelji sad prikupljaju novac kako bi se kupio još jedan, 10.000 funti vredan inkubator - isti kao onaj koji je spasio život njihovoj bebi.

Najdirljiviji momenat rođenja na svetu: Beba ne želi da se odvoji od majke! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs