Stanite na ludi kamen

Svadba za maštanje: Tradicionalno kolektivno venčanje 17. maja ispred Skupštine grada

Prijave su u toku, a do sada su se za učešće na ovogodišnjoj manifestaciji prijavila 34 para
Vesti
04:26h Autor:
Svadba za maštanje: Tradicionalno kolektivno venčanje 17. maja ispred Skupštine grada
Foto: Kurir Arhiva / Dragana Udovičić

Tradicionalno kolektivno venčanje, "Svadba za maštanje", koje se ove godine održava po 17. put, zakazano je za 17. maj. Prijave su u toku, a do sada su se za učešće na ovogodišnjoj manifestaciji prijavila 34 para.

Kao i do sada, venčanje će se održati pod pokroviteljstvom Skupštine grada, a plato ispred Starog dvora rezervisan je za izgovaranje sudbonosnog "da".

Sklapanje braka je potpuno besplatno, a organizatori očekuju da će se prijaviti između 100 i 200 parova iz svih krajeva Srbija ali i drugih zemalja, objavile su Večernje novosti.

Foto: Kurir arhiva / Kolektivno venčanje
Foto: Kurir arhiva / Kolektivno venčanje

"Zasad imamo jedan par iz inostranstva, a veći broj zainteresovanih očekujemo krajem meseca, posle promotivne kampanje", kaže direktor kolektivnog venčanja Tivi Melčev.

Kao i prethodnih godina, pored popusta na fotografije, šminku i frizuru, za sve mlade obezbeđeno je više od 500 besplatnih venčanica različitih krojeva, koje se iznajmljuju na dva dana. U okviru generalne probe venčanja, zakazane za subotu, 16. maj, "jače polovine" dobijaju gratis šišanje. Iste večeri doktorke Nada Macura, Ida Stanković i Branka Lazić svim parovima deliće besplatne stručne savete, između ostalog i one o reproduktivnom zdravlju.

Foto: Kurir arhiva / Kolektivno venčanje
Foto: Kurir arhiva / Kolektivno venčanje

Takođe, organizatori su za početak zajedničkog života svim mladencima pripremili i poklone.

Manifestacija "Kolektivno venčanje" prvi put je održana 1999. godine u toku NATO bombardovanja, a u međuvremenu preraslo je u kulturni i humanitarni događaj.

Dosad je više od 1.000 parova iz svih krajeva sveta otpočelo zajednički život na ovaj način.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs