Afera doping

Američki mediji opleli po Đokoviću: Uporedili ga sa najvećom varalicom u sportu!

Možda bi Đoković trebalo da razmotri drugačiju taktiku kada se zauzima za svoj sport. On sigurno ne bi želeo da se njegove reči mešaju sa onima koje je izgovorio najpoznatiji sportista umešan u doping skandal, naveo je Vašington post
Šuška se
09:44h Autor:
Američki mediji opleli po Đokoviću: Uporedili ga sa najvećom varalicom u sportu!
Foto: Fonet

Novinari američkog Vašington posta uporedili su najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića sa osramoćenim biciklistom Lensom Armstrongom, koji je pre nekoliko godina priznao da je koristio doping.

Podsećanja radi, Armstrongu je zbog dopinga oduzeto svih sedam titula pobednika Tour de France, koje je osvojio u periodu od 1999. do 2005. godine, a proglašen je za najveću varalicu u svetu sporta.

Naime, Đoković je pre dva dana proglašen za najboljeg sportistu sveta u izboru sportske akademije Laureus. On je posle ceremoninje odgovarao i na pitanje da li se teniseri dopinguju.

"Naravno, postoje spekulacije o tome. Čini se da je tenis sada baš u centru pažnje, mediji pokušavaju da naprave priče, ali dokle god nema dokaza da je neko uzimao doping - sport je čist. I mi ćemo ga čuvati kao takvog", rekao je Đoković za CNN.

Novinari Vašington posta su iskoristili ovu izjavu da prvi reket sveta uporede sa Armstrongom. U autorskom tekstu pod naslovom: Novak Đoković nije optužen za doping, ali zvuči jezivo kao Lens Armstrong, list poredi Đokovića sa Armstrongovim "napadom" na novinara Sunday Times-a Dejvida Volša posle insinuacija za doping.

Nole sa Stefanom na plaži: Đoković pokazao šta su pravi trbušnjaci! (FOTO)

"Đoković, koji nije optužen za bilo šta, očigledno nije naučio lekciju. Braneći integritet sporta, Đoković je umalo završio "prizivajući" pogrešnog momka", navodi se u tekstu.

Vašington post je podsetio na Armstronga, koji je, kako se navodi, pre desetak godina, posle teksta Dejvida Volša, koji ga je optužio za doping (kasnije se ispostavilo da je to bilo tačno), rekao:

"Volš je najgori novinar koga znam. Postoje novinari koji su spremni da lažu, da prete ljudima, da kradu - a sve ne bi li mi nešto nakačili. Sve to samo zarad senzacionalne priče. Etika, standardi, vrednosti, preciznost - to ne zanima ljude kao što je Volš".

Diskusije, pa čak i rasprave, na temu dopinga u tenisu počele su posle priznanja Marije Šarapove početkom marta da je pala na testu, jer je koristila meldonijum. Đoković i sada brani tenis, što su pojedini mediji, pre svega britanski i američki iskoristili da napadnu tenisera.

"Teniski mediji ne optužuju Đokovića za doping, naravno. Oni samo kažu da on postoji u sportu. Ali, kada je francuski Ekip 2005. javio da je Armstrong bio dopingovan kada je 1999. osvojio Tur de Frans, njegov odgovor je bio sličan kao Đokovićeva odbrana tenisa. Možda bi Đoković trebalo da razmotri drugačiju taktiku kada se zauzima za svoj sport. On sigurno ne bi želeo da se njegove reči mešaju sa onima koje je izgovorio najpoznatiji sportista umešan u doping skandal", zaključuje američki list.

Žedna bogatstva, odrekla se majke: Skandal otkrio mračan život Marije Šarapove!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs