Neodoljivo

Šubarice (Ruske kape)

Kolačićima koji se tope u ustima još uvek niko nije našao manu
Recepti
06:20h Autor:
Šubarice (Ruske kape)
Foto: Thinkstock
  • 90 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 8 jaja
  • 650g šećera
  • 20 kašika brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 8 kašika tople vode
  • 500ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 250g margarina

1. Dobro umutiti jaja sa 400 g šećera, pa dodati 14 kašika brašna, kakao i toplu vodu. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa, pa peći koru na 200 stepeni u četvrtastom podmazanom plehu posutim brašnom.

2. Za fil zagrejati mleko i dodati 250 g šećera, pa u malo mleka razmutiti 6 kašika brašna i vanilin šećer. Od ove smese skuvati puding, pa u ohlađenu masu dodati umućen margarin.

3. Malom čašom vaditi kružiće od kore, svaku iseći na pola i filovati je unutra i spolja, okolo ih uvaljati u kokosovo brašno, a odozgo premazati rastopljenom čokoladom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs