Samo polako

Kako da preživite krizu zajedničkog života: Pobedite čarape na podu i posete njegovih roditelja

Spuštanje WC daske, prazna flaša mleka u frižideru, čarape na podu i naporni roditelji su najčešće stvari sa kojima se parovi suoče čim počnu da žive zajedno
Ljubav i zavođenje
00:52h Autor:
Kako da preživite krizu zajedničkog života: Pobedite čarape na podu i posete njegovih roditelja
Foto: Thinkstock

Parovi koje tek počnu da žive zajedno najčešće se svađaju zbog dve stvari - čistoće i društvenog života. Svako od njih ima svoje navike koje se odjednom preklapaju, a to uzrokuje svađe. U njihovom rešavanju naoružajte se strpljenjem jer je navike teško promeniti, ali nije nemoguće, naročito ako su oba partnera spremna za kompromis.

Opet nisi spustio WC dasku

Prvi kamen spoticanja je WC daska. Muškarci je najčešće ne spuštaju, a ženama se zbog toga diže kosa na glavi. Zato je važno postići određeni kompromis, naročito zbog toga što podignuta daska omogućava brže širenje bakterija. Možete, na primer, da se dogovorite da ćete vi da iznosite smeće, ako on počne da spušta dasku. Tako će uvideti da ga ne napadate, već ste otvoreni za pregovore i spremni ste da se potrudite, ako će i on.

Čarapama nije mesto na podu

Prljava majica na krevetu, čarape na podu i jakna u dnevnoj sobi... i lista bi mogla da ide u nedogled. Takav nered lako izazove svađu, a sitne "smicalice" mogu da pomognu. Jednostavno mu objasnite da ćete odsad da perete samo ono što je u korpi za veš.

Kako da vam mašina za veš traje što duže, saznajte OVDE.

Ponovno je ostala prazna flaša mleka u frižideru

Treba vam mleko za kafu, otvorite frižider, ali flaša je prazna - ovaj scenario doživela je većina parova. Ako partner stalno ostavlja praznu flašu mleka u frižideru, naglasite mu to. Možda on toga nije ni svestan, već mu je to jednostavno prešlo u naviku. Za početak možete na frižider da stavite papir na kojem ćete da zapišete šta treba da kupite.

Opet nisi oprao/la sudove

Prljavi sudovi često su izvor razmirica, naročito ako ga jedan od partnera stalno pere, a drugi izbegava. Tu pomaže raspored koji tačno određuje kada je ko na redu. On će sprečiti dalje sukobe, ali to ne znači da jedno drugome ne možete da uskočite kad zatreba.

OVDE pročitajte koje su najčešće greške u kuhinji.

Tvoji roditelji navraćaju bez najave

Čim se uselite, zajedno u paketu sa partnerom dobijete i njegove roditelje. Teško je uskladiti se sa njim, a kamo li sa svekrvom ili taštom. Ako njegovi roditelji uvek dolaze bez najave ili je nedeljni ručak rezerviran samo za njene - sve to možete da rešite jednostavnim razgovorom. Treba da odredite šta možete da tolerišete, a šta nikako ne želite.

Dobar odnos svekrve i snaje garantuje razvod braka, a više o tome saznajte OVDE.

Zašto se nisi javio

Stalno obaveštavanje kada se vraćate kući i da li ostajete duže na poslu može da bude zamorno za jednu stranu, ali ne i za onog ko ga čeka kod kuće. To često unosi nemir među partnere i potrebno je malo više vremena da se ta navika ustali. Jednom kad situacija bude obrnuta i partner čeka vas kod kuće, shvatiće zašto se toliko živcirate.

Više uopšte ne izlazimo

Sa zajedničkim životom izlasci se proređuju, a i to je izvor sukoba. Partneri više vremena razmišljaju o kupovini namirnica, nego o izlascima bilo gde. Međutim, to ne znači da treba da pustite da romantika umre. Najbolje je da se dogovorite i barem jedan dan nedeljno da posvetite jedno drugome.

Kako još da započnete zajednički život bez svađa saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs