Strit stajl zvezda

Kako da budete primećene: Otkriva jedna od najčešće fotografisanih žena planete!

Britanska manekenka, blogerka i žena koja je redovno u top 5 najbolje obučenih dama u Engleskoj jedna je od žena čije savete i te kako treba da poslušate
Moda
02:08h Autor:
Kako da budete primećene: Otkriva jedna od najčešće fotografisanih žena planete!
Foto: Profimedia

Možda o njoj nismo pisali toliko često kao o Aleksi Čang, ali Laura Bejli (43) spada u sam vrh najuticajnijih Britanki kada je u pitanju moda. Ova britanska manekenka koja je bila zaštitno lice Guessa, Temperley Londona, L'oreala, Marks and Spencera i drugih velikih brendova, poslednji niz godina je aktivna kao kolumnistkinja mnogih modnih magazina, između ostalog i britanskog Vog izdanja, piše Elle.rs.

Foto: Profimedia / Laura Bejli
Foto: Profimedia / Laura Bejli

Jedna od najčešće fotografisanih strit stajl zvezda, Bejli je dama čiji stil inspiriše mnoge, pa je savršen sagovornik na temu ulične mode i autentičnosti. Ekipa Marie Claire magazina se upravo sa njom srela nekoliko nedelja pre Fešn Vika u Londonu, u želji da sazna šta je po Lauri potrebno da imate ukoliko želite da budete zvezda uličnog stila!

Idealna haljina za dame sa manjim grudima: Po uzoru na Dženifer Lopez! (FOTO, VIDEO)

Autentičnost, karakter

"Samopouzdanje je ključni faktor, ali i slobodan duh. Morate da budete svoji, ali otvoreni prema novim idejama, trendovima. Vaša odeća ste vi. Vaša interesovanja, hobiji, posao, filozofija, životna razmišljanja... To je ono što se vidi, što privlači pažnju. I to je mnogo više od odeće. Često primetim neki fantastični autfit koji me ostavi bez teksta, parališe mi čulo vida bojom, teksturom, kompletnim izdanjem da mi je posle teško da nabrojim šta je ta osoba od komada uopšte nosila. Ali iskustvo me je naučilo da ono što kod većine prolazi je to umeće da klasične komade interpretirate na svoj način, sa nekim vašim detaljem. Želim taj ekcentrični detalj da vidim na vama!"

Izaberite jedan omiljeni komad, tačnije kroj oko kog ćete kreirati svoj stil

"Često postanemo opsednuti nekim novim krpicama pa izgubimo kompas, isprobavajući raznorazne modele. Ali zato se držim jednog modela cipela koji ne menjam. To ne moraju da budu cipele. Može da bude kaput ili model pantalona s džepovima koji imaju kapne. Nešto u šta ste se zaljubili na prvi pogled! Isto tako nemojte da planirate kombinacije. To je tako demode i nekreativno! Planirajte samo ako idete na neku specijalnu, svečanu priliku koja podrazumeva crveni tepih i veliki broj fotografa. U svakom drugom slučaju, igrajte se s odećom. Budite spontani. To se vidi isto na autfitu. Da li ste se preterano trudili ili ste kombinaciju spontano ali s umećem oblikovali".

Nije svaki model za vas: Birajte farmerice prema svojoj građi!

Napravite tablu inspiracije

"Famozne table stvarno pomažu! Jer, ako niste sigurni šta vam dobro stoji i želite da promenite, osvežite vaša modna izdanja, onda prikupite kombinacije koje vam se sviđaju, koje biste voleli da prošetate. Bilo da su to fotke iz magazina, filmova, ulični stil ili editorijal, fotke kampanje. Ono što je ovde bitno je da ne kopirate. To nikako! Već da ih interpretirate u svom stilu. Reoblikujete prema svom karakteru, osećaju. Možete da kopirate samo siluetu, kroj, ali ostatak mora da bude vaš".

Formula za dobar stil: 7 zlatnih modnih pravila koje svaka žena treba da usvoji!

Uvek tražite savet od prijatelja

Foto: Profimedia / Laura Bejli
Foto: Profimedia / Laura Bejli

"Oslonite se na sud najboljih prijateljica. Ja sam na primer kupac koji voli da ide solo u kupovinu, pogotovo ako mi je potreban autfit za neku specijalnu priliku. Ali uvek, skoro uvek me zanima mišljenje moje najbolje drugarice. I to daleko više nego šta misli moj partner ili neki drugi muškarac. Moja banda drugarica su Alexa Chung, Thandie Newton i Sheherazada Goldsmith. Iako svaka od nas ima potpuno različit i autentičan stil, volim što možemo da podelimo mišljenje i što smo jedna drugoj osobe kojima se divimo i na koje se ugledamo".

Verujte svojoj intuiciji

"Ukoliko vam se neki komad svidi ali vam se čini da nije u skladu sa vašim trenutnim stilom ili raspoloženjem, onda ga odložite ali nikako nemojte da ga odbacite. Takođe, čuvajte garderobu. Moda se stalno vraća i vaše ćerke će sigurno nositi neke od modela. Naravno, zavisno od kvaliteta."

Kombinujte smelo različite printove

"Teksas jakna, kombinezon u ludom, psihodeličnom printu, patike u neon boji, statement ogrlica. Volim kada sam glamurozna, underground i šik. Veliki broj cura igra na sigurnu kartu. Izbegava da eksperimentiše. Da se igra. Stalno nosi isti kolorit, isti kroj. Tako sigurno nećete postati zvezda. Već ćete se stopiti sa masom."

Ne shvatajte modu kao nešto preozbiljno

"Vaša odeća treba da govori ovo: obožavam da se igram sa stilovima, krojevima, bojama, printom, teksturom. Treba da uživate u tome kako i na koji način nameravate da prikažate sebe. Da, sledite svoje instikte, ali prevashodno igrajte se."

Kako da se obučete za svečanu priliku, a da ne nosite proverenu crnu haljinu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs