Neverovatno

Štrajk u rezidenciji kraljice Elizabete II: Mnogo posla, malo novca?

Skandalozno je da osoblje bude tako loše plaćeno i da se od njega očekuje da besplatno obavlja zadatke koji kraljevskoj porodici donose profit, izjavio je Mark Servotka, generalni sekretar PCS-a
Šuška se
11:06h Autor:
Štrajk u rezidenciji kraljice Elizabete II: Mnogo posla, malo novca?
Foto: Reuters

Osoblje dvorca Vindzor, jedne od tri zvanične rezidencije kraljice Elizabete Druge, preti štrajkom, zahtevajući povišicu plata.

Sindikat javnih službenika (PCS), koji predstavlja 120 od 200 zaposlenih u zamku, saopštio je da će glasanjem svojih članova, koji će biti obavljeno 14. aprila, biti odlučeno da li će se stupiti u štrajk. Predstavnici sindikata ističu da su radnici Vindzora ne samo loše plaćeni, već da se od njih stalno traži da obavljaju dodatne poslove bez novčane nadoknade, kao što je organizovanje turističkih poseta zamku koji je u 11. veku, nadomak Londona, sagradio Vilijam Osvajač.

Skandal na britanskom dvoru - Sin kraljice Elizabete imao seks sa maloletnicom!

"Skandalozno je da osoblje bude tako loše plaćeno i da se od njega očekuje da besplatno obavlja zadatke koji kraljevskoj porodici donose profit", izjavio je Mark Servotka, generalni sekretar PCS-a, prenose britanski mediji.

U sindikatu navode da bi najavljeni protest mogao da se sastoji u odbijanju radnika da obavljaju zadataka koji nisu predviđeni ugovorom o radu, "što bi moglo da ima znatan uticaj na kvalitet usluga posetiocima".

"Bila bi to prva ovakva akcija na nekom od kraljevskih poseda", ističu sindikalci, podsećajući da zaposleni u Vindzoru zarađuju 14.400 funti (19.600 evra) godišnje, što je "ispod minimuma za pristojan život".

Kraljica Elizabeta Druga obično provodi vikende u Vindzoru gde, takođe, organizuje zvanične večere i bankete. Svake godine ona u zamku boravi mesec dana u vreme Uskršnjih praznika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs