Mami poglede

Stana Katić: Srpkinja koja je uzdrmala Holivud!

Stana Katić je devojka o kojoj ovih dana bruji ceo Holivud, jer je navodno uzdrmala stabilni, dugogodišnji brak Barbare Strajsend i Džejmsa Brolina
Vip priča
00:30h Autor:
Stana Katić: Srpkinja koja je uzdrmala Holivud!
Foto: Reuters

Stana Katić je rođena u Kanadi u velikoj porodici Petra i Rade Katić, koja je izbegla iz Hrvatske zahvaćene ratnim vihorom.

"Roditelji su odgajili i školovali mene, moju sestru i moju braću. Balet, klavir, karate, tečno govorim srpski, engleski, francuski i italijanski... Putovali smo i upoznavali se sa svetom. Deo mog vaspitanja je to što su me roditelji učili da poštujem svet", rekla je Stana jednom prilikom, a vrlo rado govori o porodici i detinjstvu, ponosna na poreklo.

Ona je rano otkrila svoju strast prema sceni, pa je braću i sestre “angažovala“ da glume sa njom u pozorištima koje je pravila u dvorištu.

"Volim da istražujem šta znači biti živ kroz maštu, uranjajući u psihu drugih ljudi. Mislim da svaka osoba ima kapacitet da izrazi svaku emociju. To je samo nama u manjoj ili većoj meri prihvatljivo, u zavisnosti od toga kako smo odgojeni i kakva smo iskustva imali u životu. Radi se o saosećanju s drugom osobom, ali i prepoznavanju sebe u njoj", kaže Stana kada je pitaju kako se njeno detinjstvo odrazilo na njen kasniji život.

Glumica rado u intervjuima govori na srpskom jeziku, a roditelji su uticali na nju da gaji interesovanja i prema politici.

"Oduvek sam imala pravo na svoje mišljenje i ugao posmatranja. Takva je istorija moje porodice. Svi su morali da budu jaki. Kao doseljenici, morali su da prevaziđu jezičke barijere".

Stana je u prvi plan lepih lica sa malih ekrana izbila ulogom detektivke Beket u seriji “Kasl“. Kolege kažu za nju da je ambiciozna, profesionalna, odsečna i jaka, dok novinarske kritike pišu kako je tek posle četiri sezone dobila zasluženu pažnju. Za to vreme, tabloidi pokušavaju da dokuče ko je to ukrao srce ove Srpkinje.

Najsvežija afera vezana je za supruga Barbre Strajsend, sedokosog Džejmsa Brolina, koji se navodno zaljubio u nju na snimanju serije. Stana se tim povodom nije oglasila.

Povezivali su je sa kolegom Metom Bomerom, što je ostalo na nivou šuškanja. U poslednje dve godine najviše je dovođena u vezu sa kolegom koji joj je partner u seriji, Nejtanom Filionom. Njih dvoje nikada to nisu ni potvrdili ni demantovali. Stana se u javnosti pojavljivala samo sa izvesnim Krisom Brkaljcem, ali što se nje tiče, dečka nema.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs