Spremite sve na vreme

Šta morate da uradite pre prođaja: Napunite frižider, dokupite stvari za bebu, odmarajte što više

Datum porođaja je blizu, a vi ne možete da se koncentrišete ni na šta drugo osim na dan kada će se beba roditi? Evo saveta koji će vam biti od pomoći
Trudnoća
00:48h Autor:
Šta morate da uradite pre prođaja: Napunite frižider, dokupite stvari za bebu, odmarajte što više
Foto: Thinkstock

Da li znate kako bi trebalo da provedete dane pred sam porođaj? Umesto što stalno razmišljate o terminu porođaja, pročitajte ove savete koji će vas podsetiti na stvari koje bi trebalo da uradite pre nego što se beba rodi, a za koje nakon toga nećete imati baš mnogo vremena, prenosi Yumama.com.

1. Provodite što više vremena sa ljudima koje volite

Iskoristite poslednje dane trudnoće za kvalitetno vreme provedeno sa suprugom, starijom decom, porodicom i prijateljima, jer nedelje, pa čak i meseci nakon što beba dođe u kuću, sva pažnja biće usmerena na nju. Od hranjenja, menjanja pelena i pokušavanja da spavate što više, poželećete da ste što više vremena proveli sa drugaricama, izlazili sa suprugom, mazili se sa starijom decom.

Kako da smanjite stres tokom trudnoće saznajte OVDE.

2. Pripremite se za bolnicu

Ako se još niste spakovali stvari koje će vam biti potrebne u bolnici, definitivno je vreme! Iako će vam svaka mama verovatno dati drugačiji spisak stvari koje su vam tamo potrebne, mi verujemo da su vam najpotrebnije udobne pidžame, higijenski pribor, papuče za tuširanje, telefon i punjač, nešto što volite da jedete, a nije na bolničkom jelovniku i odeća za izlazak iz bolnice za vas i vašu bebu.

3. Dokupite potrebne stvari za bebu koje ste zaboravili

Niko nema baš odmah sve stvari koje su za bebu potrebne. Pelene, maramice, prethodno oprana benkica i patikice za bebu, ćebence, mesto na kome će beba spavati i ukoliko imate automobil, sedište za kola - to su najosnovnije stvari koje morate nabaviti pre nego što beba dođe na svet.

A kako da uredite sobu za zdravu, nasmejanu i naprednu bebu po Feng šui pravilima, pročitajte OVDE.

4. Napunite frižider

Ukoliko ne živite u kraju gde postoji mnogo lokala koji dostavljaju hranu, napunite frižider jelima koja mogu da stoje i koja se mogu podgrevati. Kada dodete iz bolnice sa bebom, nećete imati mnogo vremena za kuvanje, a verovatno ni snage.

5. Pobrinite se za kuću i sve one koji ostaju u njoj dok ste u bolnici

Ako imate stariju decu ili kućne ljubimce, pobrinite se za njih u danima koje ćete provesti u bolnici. Takođe, zamolite nekoga da vam pomogne kada dođete kući sa bebom - porodicu, prijatelje ili profesionalnu pomoć na nekoliko nedelja. Organizujte se i dogovorite tako da sve bude u najboljem redu kada beba dođe u kuću.

6. Odmarajte što više

Za mame koje imaju malu ili malo stariju decu, odmor pre nego što nova beba dođe možda izgleda nemoguće. Zato, ne ustručavajte se da tražite od partnera ili porodice da vam pomognu, pa ćete uspeti da se odmorite koliko vam je potrebno. Mame koje će roditi prvi put ne treba da se osećaju loše ako provode što više vremena dremajući i opuštajući se. Moguće je da narednih nekoliko meseci nećete mnogo spavati i upravo zato - naspavajte se sada!

A OVDE saznajte kako da pokažete ljubav svojoj bebi dok je još u stomaku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs