Vredi probati

Spas za bolne menstruacije: Ulje majčine dušice ublažava grčeve i bol

Rezultati su pokazali da je tokom prvog ciklusa učinkovitiji bio ibuprofen, ali je njegovo delovanje tokom drugog cilkusa opadalo, dok je delovanje ulja majčine dušice jačalo
Medicina
06:42h
Spas za bolne menstruacije: Ulje majčine dušice ublažava grčeve i bol
Foto: Shutterstock

Naučnici su sproveli istraživanje nad 84 žene koje inače imaju veoma bolne menstruacije, godina između 18 i 24. Istraživanje se odnosilo na delovanje ulja majčine dušice. Evo do kojih rezultata su došli:

Tokom ovog istraživanja naučnici su podelili žene na tri grupe - jednoj grupi su davali 200 miligrama ibuprofena i 25 kapi placebo eteričnog ulja. Druga grupa je dobijala 25 kapi eteričnog ulja majčine dušice i placebo kapsule, tok je treća dobila samo placebo.

Promene u menstruaciji otkrivaju vaše zdravlje - 5 znakova za uzbunu koji zahtevaju hitnu posetu lekaru!

Svaka žena sa terapijom je počela prvog dana menstrualnog ciklusa i novu dozu dobijala na svakih šest sati, a praćene su tokom dva ciklusa.

Rezultati su pokazali da je tokom prvog ciklusa učinkovitiji bio ibuprofen, ali je njegovo delovanje tokom drugog cilkusa opadalo, dok je delovanje ulja majčine dušice jačalo.

Zaključak je da ulje majčine dušice leči uzrok samog problema i njegov uticaj je dugotročan, dok ibuprofen leči samo bol.

OVDE preuzmite recept za lekoviti napitak protiv bolova u grlu od majčine dušice!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs