Sigurno niste znali

Ove tri stvari vam se dešavaju zbog seksa: Neverovatne posledice vođenja ljubavi!

Nakon seksa, može da se dogodi da iskusite prolaznu globalnu amneziju, retko stanje u kojem se memorija odjednom i na kraće vreme potpuno izgubi
Ljubav
10:06h Autor:
Ove tri stvari vam se dešavaju zbog seksa: Neverovatne posledice vođenja ljubavi!
Foto: Profimedia

Posle gužvanja čaršava, u telu dolazi do određenih promena. Sledeći put obratite pažnju i možda ćete zapaziti neku od njih, piše MensHealth.rs.

1. Izražajnije čulo mirisa

Kada dostignete vrhunac, vaše telo oslobađa hormon koji se zove prolaktin, a koji uzrokuje razvijanje novih neurona u čulu mirisa od strane matičnih ćelija.

Studija, koje je objavljena u časopisu Biological Psychology, analizirala je nivoe prolaktina kod muškaraca i žena nakon masturbiranja ili seksa, a rezultati su pokazali da se nivo prolaktina povećava nakon seksa za neverovatnih 400 procenata u odnosu na masturbiranje.

Šta sve seks leči: Umesto lekovima, okrenite se vođenju ljubavi!

2. Melanholija posle seksa

Verovatno uglavnom nakon seksa osećate euforiju, opuštenost, čak i pospanost, ali neke žene imaju "postsex blues" sindrom, otkriva istraživanje objavljeno u stručnom magazinu "Seksualna Medicina". Naučnici ovo osećanje opisuju melanholijom, depresijom, anksioznošću ili agresijom nakon seksa.

Naučnici su zamolili 230 studentkinja da urade anketu, koja je pokazala da je čak 46 procenata žena makar jednom u životu osetilo simptome post-seks melanholije, a preko 5 procenata žena je ove simptome iskusilo u poslednjih mesec dana.

3. AmnezijaThe Journal of Emergency Medicine je otkrio ispovest jedne žene koja se pojavila u bolnici Univerziteta u Džordžtaunu, žaleći se da ne može da se seti detalja koji su se desili u poslednjih sat vremena otkrivajući da se amnezija pojavila odmah nakon seksa sa mužem.

Ona je iskusila prolaznu globalnu amneziju, retko stanje u kojem se memorija odjednom i na kraće vreme potpuno izgubi. Ovo stanje je veoma retko i pogađa samo tri do petoro ljudi na 100.000 svake godine.

Sramota ih da priznaju da se seksaju kao da nije 21. vek: Metoda koja šokira!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs