Vodite računa

4 opasne poze za seks: Teške povrede, trajne posledice!

Ovo su četiri najopasnije seksualne poze, koje bi trebalo da izbegavate ili barem koristite sa dozom opreza
Ljubav
20:44h Autor:
4 opasne poze za seks: Teške povrede, trajne posledice!
Foto: Shutterstock

Povrede tokom seksa poprilično su retka pojava, ali ipak znaju da se dogode i uglavnom su ozbiljne.

"Do povreda najčešće ne dolazi zbog toga kako, već gde vodite ljubav", kaže dr Debi Herbenik, autorka knjige Odlični u krevetu.

Neka mesta i poze jednostavno su opasnije od drugih pa mogu uticati na rizik od povrede i dovesti čak i do "slomljenog penisa".

Ovo su četiri najopasnije seksualne poze, koje bi trebalo da izbegavate ili barem koristite sa dozom opreza:

1. KuhinjaMuškarac stoji na prstima dok žena sedi na kuhinjskoj radnoj površini ispred njega. Ako muškarac promaši metu i nacilja previsoko ili prenisko, može udariti preponsku kost ili radnu površinu i zaraditi penilnu frakturu. Svaka pozicija u kojoj muškarac stoji na prstima može biti opasna.

Zašto treba dva puta da razmislite pre analnog seksa: Jedini razlog!

2. Lopta za vežbanjeSeks na ovakvoj lopti može zaista da vas uzbudi, ali budite oprezni. Dr Herbenik naglašava da su prelomi penisa česti u bilo kojoj seks pozi u kojoj penis u potpunosti izlazi iz vagine i onda ulazi nazad.

3. Kaubojka s naginjanjem unazadMuškarac leži na leđima, a žena sedi na njemu. Standardno. Ali problem nastaje kada se žena, umesto da se nagne prema napred i drži ruke na muškarčevim grudima, naginje jako unazad. Penis se u ovakvim slučajevima pritiska može istegnuti, što vremenom može da dovede do Pejronijeve bolesti i savijenog penisa u erekciji. To može seks da učini nemogućim.

4. Stojeća misionarska pozaMuškarac u potpunosti drži ženu, naginje se unazad i savijanjem kolena ženu diže i spušta na svom penisu. Ovakve akrobatske poze mogu dovesti do problema sa leđima kod muškaraca, a uvek postoji i rizik gubitka ravnoteže i pada.

Prekinite apstinenciju: 5 problema koje uzrokuje neredovan seks!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs