Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak, naš predlog je zapečeni krompir sa jajima. Najbolje od svega je što se priprema lako, brzo i sve sastojke sigurno imate u kući.
Potrebno: 4 veća krompira, 2 glavice crnog luka, 2 čaše vode, 2 decilitra ulja, malo suvog začina, malo soli, malo bibera.
Za preliv: 3 jajeta, 4 kašike brašna, 4 - 5 kašika ulja, suvi začin, biber, voda (može i 100 g kačkavalja).
Prava srpska gibanica: Moćno i bogato jelo na kojem se ne štedi! (RECEPT)
Priprema: U vatrostalnu činiju stavite iseckan luk, pa zatim dodajte krompir isečen na listove, začine i ulje pa sve promešajte rukama. Zatim nalijte vodu pa stavite u rernu na 250 stepeni da se ispeče.
Zatim umutite preliv od jaja, ulja, začina i brašna i sve prelijte preko ispečenog krompira. Vratite u rernu da se zapeče.
Na vruć zapečeni krompir možete da narendate i malo kačkavalja.
Prijatno!
Fina i kremasta, a tako brza: Neodoljiva torta Havana se ne peče! (RECEPT)