Za sve one koji vole da eksperimentišu u kuhinji, odlična preporuka za ručak su ćureće grudi u sosuod višanja.
Delikatno meso ćurećeg filea postaje mnogo ukusnije kad se prelije kiselim voćnim sosom, tako da su višnje pun pogodak!
Sastojci: 800 grama ćurećih grudi; 150 grama višanja iz kompota; 3 šargarepe; 1 krompir; 1 kašika šećera; 2 kašike mešavine začina; ulje; so; mleveni crni biber.
Način pripreme: Ćureće grudi isečemo na krupnije parčiće, dodamo mešavinu začina, posolimo i pobiberimo. Utrljamo začine. Parčiće mesa stavimo u nauljenu tepsiju, pečemo 50 minuta na 200 stepeni.
U šerpu na šporetu sa vodom kuvamo šargarepu i krompir isečene na listiće. U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo 1,5 kašiku brašna.
Dodamo višnje, vodu da razredimo sos, kašiku šećera, mešavinu začina i pobiberimo.
Serviramo meso i prelijemo sosom od višanja. Uz meso serviramo i skuvani krompir i šargarepu, a po želji ukrasimo grančicama nane. Uz ovo jelo najbolje ide kvalitetno suvo crveno vino.