Veoma ukusno

Vojvođansko jelo osvaja: Ćuretina u sosu od višanja! (RECEPT)

Delikatno meso u kiselom sosu od višanja, osvojiće vas odmah
Recepti
11:26h Autor:
Vojvođansko jelo osvaja: Ćuretina u sosu od višanja! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Za sve one koji vole da eksperimentišu u kuhinji, odlična preporuka za ručak su ćureće grudi u sosuod višanja.

Delikatno meso ćurećeg filea postaje mnogo ukusnije kad se prelije kiselim voćnim sosom, tako da su višnje pun pogodak!

Sastojci: 800 grama ćurećih grudi; 150 grama višanja iz kompota; 3 šargarepe; 1 krompir; 1 kašika šećera; 2 kašike mešavine začina; ulje; so; mleveni crni biber.

Način pripreme: Ćureće grudi isečemo na krupnije parčiće, dodamo mešavinu začina, posolimo i pobiberimo. Utrljamo začine. Parčiće mesa stavimo u nauljenu tepsiju, pečemo 50 minuta na 200 stepeni.

U šerpu na šporetu sa vodom kuvamo šargarepu i krompir isečene na listiće. U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo 1,5 kašiku brašna.

Dodamo višnje, vodu da razredimo sos, kašiku šećera, mešavinu začina i pobiberimo.

Serviramo meso i prelijemo sosom od višanja. Uz meso serviramo i skuvani krompir i šargarepu, a po želji ukrasimo grančicama nane. Uz ovo jelo najbolje ide kvalitetno suvo crveno vino.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs