Čarobna

Voćna puslica bez brašna: Penasti zalogaji kao iz raja! (RECEPT)

Napravite slavnu Pavlovu tortu - poslasticu koja se ne zaboravlja
Recepti
20:30h Autor:
Voćna puslica bez brašna: Penasti zalogaji kao iz raja! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Garantujemo - ovo će biti ljubav na prvi zalogaj!

Sastojci za koru: 3 belanca, 150 g prah šećera, 4 kašike praha borovnice (ako ne možete da nabavite prah, možete da sameljete smrznute borovnice), prstohvat soli.

Za krem: 200-300 g slatkog šlaga, prstohvat praha vanile (ili ekstrakt vanile), oko 100 g svežih borovnica.

Priprema: Zagrejte rernu na 100ºC. Počnite da mutite belanca i polako dodajte šećer i so i mutite 5 do 10 minuta dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijete čvrsti sneg pa na kraju lagano umešajte prah borovnica. Zatim smesu istresite na papir za pečenje i formirajte krug odnosno oblik torte tako da u sredini ostavite udubljenje za krem.

Zatim pecite tortu 90 do 100 minuta pa ugasite rernu i otvorite malo vrata. Kad se potpuno ohladi, prenesite je oprezno na tacnu za serviranje, dugim, širokim nožem. Za krem, ulupajte šlag sa šećerom i vanilom, pa ga sipajte u sredinu torte. Ukrasite prahom od borovnice, svežim borovnicama i listićima sveže nane.

Recept stare Italijanke: Ovako se pravi klasična kalcona!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs