Odličan recept

Uštipci od krompira sa tartar sosom

Ovi ukusni uštipci dokazuju da obrok može biti gurmanski specijalitet čak i kad nema mesa
Recepti
15:04h Autor:
Uštipci od krompira sa tartar sosom
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 kg kuvanog krompira
  • 4 žumanceta
  • 4 kašike senfa
  • so, biber, muskat
  • 10 kašika suncokretovog ulja
  • 160 g slanog sira
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • 2 krastavca
  • veza seckanog peršuna

1. Očistiti, oprati i narendati krompir. Staviti u cediljku da se ocedi, ali sačuvati vodu u kojoj se kuvao. Odliti bistru tečnost iznad taloga, a talog dodati krompiru. Pomešati masu od krompira sa dva žumanceta. Začiniti sa dve kašičice senfa. Posoliti i pobiberiti, dodati malo muskata, piše Stvarukusa.rs.

2. U drugoj posudi zagrejati dve kaške suncokretovog ulja, pa dodati tri kašike mase od krompira i ispržiti s jedne strane. Odozgo posuti sa malo fete, pa prekriti sa tri kašike mase od krompira. Dobro pritisnuti i pržiti četiri minuta. Okrenuti uštipke i pržiti ih još pet minuta dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju. Isto postupiti i sa ostalim testom.

3. Izmešati dva žumanceta i dve kašičice senfa. Neprestano mešajući mikserom, u tankom mlazu dodati i ostalo ulje. Iseckati krastavac i pomešati sa peršunom, posoliti i pobiberiti. Služiti uštipke sa sosom. Ukrasiti salatom i paradajzom.

Pravi recept za toplu čokoladu: Pretvara zimu u magično doba!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs