Bez pečenja

Uskršnja torta: Ukusan, jednostavan i jeftin dezert za vašu prazničnu trpezu! (RECEPT)

Sigurno za Vaskrs želite da obradujete svoje ukućane ukusnom tortom, a recept koji vam donosimo je pravi pogodak kada je najradosniji praznik u pitanju
Recepti
23:02h Autor:
Uskršnja torta: Ukusan, jednostavan i jeftin dezert za vašu prazničnu trpezu! (RECEPT)
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1,5 pakovanje turskog keksa
  • 3 pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 200 g šlag krema
  • 200-300 ml kisele vode

Priprema:

1. Skuvajte puding u mleku sa 200 gr šećera (pre toga odvojite oko 100 ml mleka da razmutite prah pudinga). Ohladite puding, pa ga spojite sa margarinom umućenim i omekšanim na sobnoj temperaturi.

2. Kalup kome se skida obruč obložite samolepljivom folijom. Svaki keks premazujte kremom i ređajte uspravno u kalup sa čije ste unutrašnje strane stavili traku od pek papira, zbog kasnijeg lakšeg vađenja torte.

3. Kad završite uspravno ređanje keksa, premažite odozgo ostatkom fila i poklopite keksom. Tortu ostavite u frižider, da prenoći. Kad prenoći u frižideru sutradan skinite obruč od kalupa i pek papir, pa tortu okrenite naopako na pleh. Nafilujte umućenim šlagom.

Savet: za efektniji izgled tortu ukrasite malim čokoladnim jajima, šarenim bombonicama ili nečim drugim po želji.

Bez šećera i pečenja: Najbrži i najzdraviji brauni možete da jedete koliko hoćete! (RECEPT, VIDEO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs