Priprema
Kore: Promešajte med sa uljem i kiselom vodom, dodajte šećer, pa potom brašno izmešano sa sodom bikarbonom tako da vam testo bude malo gušće nego za palačinke. Kalup za pečenje kora obložite namazanim papirom ili folijom, pa tek onda ulijte testo u kalup. Pecite kratko u pećnici i čim se izvadi pečena kora, odvojite je od papira ili folije, piše Lisa.rs.
Fil: Ušpinujte 250 g šećera sa 2 šoljice vode, ali da ne bude previše gusto, pa dodajte mlevene orahe, kakao i vanilin šećer. Izmešajte sve pažljivo i toplim filom premažite pečene kore.
Zadnju koru premažite glazurom od šećera.
Glazura: Umutite 200 g šećera sa dve kašike ključale vode. Kad se masa ujednači i počne da peni, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od maline, višnje ili jagode.
Čuvena Esterhazi torta: Raj za oči i fantastičan ukus! (RECEPT)