Čista uživancija

Torta pahuljica: Lagana i meka, miriše na leto i more! (RECEPT)

Lagana i kremasta, a pri tome čokoladna - savršena torta
Recepti
20:28h Autor:
Torta pahuljica: Lagana i meka, miriše na leto i more! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Ako se pridržavate recepta onda će ova torta biti dovoljna za 20 osoba. Sastojci za tortu:

Biskvit: 5 belanaca; 5 kašika šećera; 5 kašika brašna; 1/2 praška za pecivo; preliv:100 ml mleka; 1 vanilin šećer; fil: 400 ml mleka; 100 gr šećera; 5 žumanaca; 50 gr čokolade za kuvanje; oko 200 gr jaffa keksa; 300 ml slatke pavlake; 1 vrećica želatina; dekoracija: 200 ml slatke pavlake.

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Smesu izliti u kalup, obložen papirom za pečenje, pa peći na 200 C oko 30 minuta. Prokuvati 100 ml mleka i vanilin šećer. Pečen biskvit odvojiti od papira, izbockati pa preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi.

400 ml mleka prokuvati. Umutiti žumanca i šećer, pa preliti vrelim mlekom. Vratiti na ringlu, pa prokuvati kremu mešajući sve vreme. Čim prokuva skloniti s ringle. U toplu kremu umiksati želatinu fix. Posebno umutiti 300 ml slatke pavlake, pa sjediniti sa mlakom kremom. Dobro izmiksati.

Čokoladu i jaffa keks narendati. Dodati u kremu, koja se potpuno ohladila, pa sve dobro sjediniti. Na tacnu staviti biskvit, pa staviti ivicu kalupa za tortu, koju smo obložili folijom. Na biskvit staviti kremu, pa ostaviti u frižider na sat-dva, da se krema stegne.

Kad se krema stegne, skinuti ivice kalupa, pa celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom.

Oblande sa dva fila, mekane i hrskave: Sveže i po nekoliko dana! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs