Britanska kraljica Elizabeta ne kreće na put bez specijalnog slatkiša koji se služi za njenim stolom posle večere, piše Lepa & Srećna.
U pitanju je brza keks torta koja se ne peče i koja se neprestano pravi na kraljevskom dvoru!
Sastojci: 120 g crne čokolade, 120 g šećera, 120 g putera, 220 g keksa.
Za podmazivanje: pola kašike putera
Za glazuru: 220 g crne čokolade
Za ukrašavanje: 20 g čokolade i malo mlevenog keksa ili oraha
Priprema: Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).
Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata. Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite rendanom čokoladom i mlevenim orasima.
Koverat pita punjena sirom: Božanski mekana, pravi se neverovatno brzo! (RECEPT)