Savršena poslastica

Topao i mek kao sunđer: Kolač sa trešnjama koji se topi u ustima! (RECEPT)

Mekano testo i ukusne trešnje čine savršenu kombinaciju ukusa u ovom jednostavnom slatkišu
Recepti
22:06h Autor:
Topao i mek kao sunđer: Kolač sa trešnjama koji se topi u ustima! (RECEPT)
Foto: Profimedia
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 20 g brašna
  • 90 g mlevenih lešnika
  • 5 g gustina (1 kesica)
  • 125 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 8 žumanaca
  • 310 ml slatke pavlake
  • 600 g trešanja
  • šećer u prahu za posipanje

1. Lešnike propržite na suvom tiganju, oljuštite ljusku i sameljite u secku.

2. Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno, gustin i so, zalijte pavlakom i sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte i lešnike i sjedinite.

3. Nakon što je smesa odstojala u frižideru dva do tri sata, zagrejte rernu na 135 stepeni. U međuvremenu trešnje presecite na pola i izvadite koštice. Rasporedite ih po dnu pleha koji ste prethodno podmazali, pa preko njih izlijte pripremljenu smesu.

4. Pecite oko 45 minuta, ohladite i pospite sa dosta šećera u prahu.

Zapečene pica makarone: Jelo koje morate što pre da probate! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs