Ukusno

Švarcvald torta od palačinaka i višanja: Nema ništa bolje od ovoga! (RECEPT)

Leto se ne može zamisliti bez ovog deserta
Recepti
20:44h Autor:
Švarcvald torta od palačinaka i višanja: Nema ništa bolje od ovoga! (RECEPT)
Foto: Thinstock

Za sve ljubitelje švarcvald torte, brže i jednostavnije do omiljenog dezerta: neodoljive švarcvald palačinke će vas osvojiti, piše Lepa&srećna.

Sastojci: 150 g brašna; 30 g kakaa; 2 jaja; 80 g šećera; 150 – 200 ml mleka; 2 kašičice praška za pecivo; 3-4 kašičice likera od višanja; malo soli; višnje iz rakije ili kompota (prokuvati u nekoliko kašika likera); 200 ml pavlake za šlag; 100-150 g čokolade za kuvanje; ulje i maslac za prženje.

Priprema: Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg i postupno dodavati šećer i jedno po jedno žumance. Prosejati brašno, kakao i prašak za pecivo, sve to promešati u smesu malo gušću od običnih palačinki.

Otopiti malo maslaca i ulja i premazati tiganj za palačinke. U sredinu tiganja izliti 1 veliku kašiku smese ili više ako želite veće palačinke. Peći na laganoj vatri da ne izgore (samo 1 minut sa svake strane).

Mikserom umutiti pavlaku. Otopiti čokoladu s malo pavlake ili mleka. Dodati komadić maslaca i složiti palačinke kao male tortice. Napuniti šlagom i višnjama, a biskvit namočiti likerom i preliti s dosta tečne čokolade.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs