Obavezno probajte

Sladoled fantazija: Ledena torta, hit poslastica za leto! (RECEPT)

Slatkiš koji će vam i te kako prijati tokom vrelih letnjih dana
Recepti
09:02h Autor:
Sladoled fantazija: Ledena torta, hit poslastica za leto! (RECEPT)
Foto: Profimedia
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 8 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 kašika mleka
  • 5 kašika ulja
  • 10 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • sladoled po želji
  • 250 g šlaga

1. Belanca umutite u čvrst sneg, a u posebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodajte mleko i ulje, sjedinite, pa lagano umešajte sneg od belanaca.

2. Kad se sjedini, dodajte i brašno i prašak za pecivo, pa lagano sjedinite, tako da dobijete jednoličnu smesu. Smesu sipajte u okruglu posudu obloženu pek-papirom i pecite 15-20 minuta na 180 stepeni.

3. Potpuno ohlađenu koru presecite na dva jednaka dela, pa ostavite da odstoji u zamrzivaču 2 sata.

4. Sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 20-30 minuta, da se malo rastopi. Istu posudu u kojoj ste pekli koru obložite plastičnom folijom, pa u nju sipajte otopljen sladoled. Vratite u zamrzivač na dva sata, da se dobro stegne.

5. Za to vreme umutite šlag, pa kad su se sladoled i kore stegli, počnite sa filovanjem: Na tanjir stavite jednu koru, pa sladoled preokrenite tako da ga položite na koru i uklonite plastičnu foliju. Poklopite drugom korom, pa odozgo stavite šlag, a možete da ukrasite i sa malo malina ili nekog drugog voća.

Pamuk kiflice: Pecivo sa kokosom mekano kao duša! (RECEPT)

6. Torta treba da stoji u zamrzivaču, a pre služenja potrebno ju je izvaditi da odstoji bar 20 minuta, kako biste mogli da je isečete.

Dodatni saveti

- Tortu možete da pravite u koliko god slojeva želite.- Možete da koristite nekoliko različitih ukusa sladoleda, tada ih stavljajte da se rastapaju u posebnim činijama.- Sladoled može da bude kupovni, mešanih ukusa ili mućeni iz kesice.- Za sečenje koristite oštar nož nakvašen toplom vodom.- Torta može da stoji u zamrzivaču do 7 dana.

Hilandarski pasulj: Najlepši recept sa Svete gore!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs