1. Belanca umutite u čvrst sneg, a u posebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodajte mleko i ulje, sjedinite, pa lagano umešajte sneg od belanaca.
2. Kad se sjedini, dodajte i brašno i prašak za pecivo, pa lagano sjedinite, tako da dobijete jednoličnu smesu. Smesu sipajte u okruglu posudu obloženu pek-papirom i pecite 15-20 minuta na 180 stepeni.
3. Potpuno ohlađenu koru presecite na dva jednaka dela, pa ostavite da odstoji u zamrzivaču 2 sata.
4. Sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 20-30 minuta, da se malo rastopi. Istu posudu u kojoj ste pekli koru obložite plastičnom folijom, pa u nju sipajte otopljen sladoled. Vratite u zamrzivač na dva sata, da se dobro stegne.
5. Za to vreme umutite šlag, pa kad su se sladoled i kore stegli, počnite sa filovanjem: Na tanjir stavite jednu koru, pa sladoled preokrenite tako da ga položite na koru i uklonite plastičnu foliju. Poklopite drugom korom, pa odozgo stavite šlag, a možete da ukrasite i sa malo malina ili nekog drugog voća.
Pamuk kiflice: Pecivo sa kokosom mekano kao duša! (RECEPT)
6. Torta treba da stoji u zamrzivaču, a pre služenja potrebno ju je izvaditi da odstoji bar 20 minuta, kako biste mogli da je isečete.
Dodatni saveti
- Tortu možete da pravite u koliko god slojeva želite.- Možete da koristite nekoliko različitih ukusa sladoleda, tada ih stavljajte da se rastapaju u posebnim činijama.- Sladoled može da bude kupovni, mešanih ukusa ili mućeni iz kesice.- Za sečenje koristite oštar nož nakvašen toplom vodom.- Torta može da stoji u zamrzivaču do 7 dana.