1. Krompir operite i kuvajte s korom 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine krompira). U svakom slučaju, ne sme da se prekuva, jer će se onda teško izdubiti pa će se raspadati.
2. Krompir potom oljuštite, isecite na polovine i izdubite sredinu kašičicom, ostavljajući rub od oko pola centimetra.
3. Na ulju popržite sitno seckani luk. U posudi pomešajte izdubljeni deo krompira, prženi luk, kiselu pavlaku i oko 100 g rendanog sira. Posolite i pobiberite.
4. Napunite smesom izdubljeni krompir, stavite ga na papir za pečenje u veći lim, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pančete.
5. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20-30 min dok krompir ne poprimi lepu žućkastu boju.
Kokos torta sa bananama: Osvežavajuća posna poslastica! (RECEPT)