Izvrsna užina ili doručak

Punjeni đevreci: Topli i hrskavi, nestaće iz tanjira za minut! (RECEPT)

Ništa lepše nego kad se kućom raznese miris vrućeg testa
Recepti
10:40h Autor:
Punjeni đevreci: Topli i hrskavi, nestaće iz tanjira za minut! (RECEPT)
Foto: Profimedia
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 400 g mekog brašna
  • 2 jaja
  • 1 kesica kvasca
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 ml jogurta
  • 20 g maslaca
  • 1 kašičica soli
  • 150 g sira
  • 50 g kisele pavlake
  • 1 žumance
  • susam za posipanje

1. Zajedno zagrejati mleko i maslac. Pomešati brašno, prašak za pecivo, so i kvasac i dodati u mleko sa maslacem.

2. Dodati jogurt i 1 jaje, umesiti glatko testo, pa ostaviti pola sata na toplom da testo naraste.

3. Podeliti na više delova, u zavisnosti od toga kolike veličine će biti đevreci. Svaki deo rastanjiti u pravougaonik, premazati filom (sjediniti pavlaku, sir i preostalo jaje), urolati, malo uviti i spojiti krajeve da se dobije krug.

4. Umutite žumance, pa njime premažite đevreke, a zatim pospite susamom. Pecite oko pola sata na 190 stepeni. Po želji, možete da ih pospete i ovsenim pahuljicama, makom, kimom...

Turske kofte: Dragulj orijentalne kuhinje, idealan za svaku priliku! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs