Već pri prvom zalogaju osetićete čisto uživanje i neobične ukuse. Uživajte dok post traje!
Sastojci: 1,8 dl kokosovog mleka + 0,6 dl za karamel; 250 g kokosovog brašna; 180 g brašna; 5 manjih zrelih banana; 60 g kukuruznog skrobnog brašna; 130 g običnog šećera; 250 g žutog šećera (za karamel); 1 kašičica rendane kore od limuna; 20 g posnog margarina.
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte kokosovo mleko sa kokosovim brašnom i ostavite da odstoji 10-15 minuta.
Posnim margarinom podmažite kalup za kolač. U drugoj posudi pomešajte obično i kukuruzno skrobno brašno sa običnim šećerom.
Potom dodajte mešavinu kokosovog mleka i brašna. U dubokom tanjiru zgnječite banane, pa ih pomešajte sa ostalim sastojcima, dodajte limunovu koru i dobro izmešajte.
Testo stavite u podmazani kalup i pecite 50-55 minuta. Gotov kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Poslužite uz karamel krem od kokosovog mleka i žutog šećera (250 g šećera ukuvajte sa 60 ml kokosovog mleka dok smesa ne postane kremasta).