Čokoladni raj

Pijana torta, poslastica koja tera na greh: Niko se nije zaustavio na jednom parčetu! (RECEPT)

Iako je posna, ova torta će vas verovatno naterati na malo prejedanja, a u zavisnosti od toga u čijem ste društvu, možda i na bezobrazne misli
Recepti
21:50h Autor:
Pijana torta, poslastica koja tera na greh: Niko se nije zaustavio na jednom parčetu! (RECEPT)
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 250 g mlevenih oraha
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 300 ml crnog vina
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanil šećera
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica mlevenog karanfilića
  • Za fil:
  • 6 kašika džema od kajsija
  • Za glazuru:
  • 150 g posne čokolade
  • 1 kašika margarina
  • 1 kašika ruma ili likera

1. Izmešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke. Na kraju dodati crno vino i dobro sjediniti smesu.

2. Peći 30 minuta na 180 stepeni. Pečenu, ohlađenu koru preseći tako da se dobiju dve kore.

3. Džem od kajsija ugrejati, pa filovati kore.

4. Premazati tortu glazurom koja se pravi od margarina i čokolade rastopljenih na pari, uz dodatak ruma ili nekog likera.

Čokoladna đavolica: Torta koja ostavlja bez daha!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs