Stari recept

Pihtije sa mesom

Pikantno predjelo neizostavno na tradicionalnoj zimskoj trpezi
Recepti
10:16h Autor:
Pihtije sa mesom
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1-1,5 kg svinjskih nogu i ušiju
  • 300 g ribića
  • list lovora
  • zrna belog bibera
  • koren peršuna
  • paškanat
  • 2-3 šargarepe
  • 1-2 koluta limuna
  • Glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • malo soli

1. U veću šerpu stavite meso, nalijte hladnom vodom da dobro ogrezne, i stavite na vatru da provri. Pustite da vri sve dok ne izbije pena. Kad pena prestane da izbija, stavite lovor, biber, svu zelen, limun, crni i beli luk, so. Kuvanje traje 4-5 sati.

2. Meso treba da se kuva sve dok kosti ne počnu same da se odvajaju. Kad ispari polovina vode, gotovo je. Skinite s vatre i pustite da se malo ohladi, a zatim pažljivo pokupite mast koja pliva po površini čorbe. Zatim procedite čorbu.

3. Meso rasporedite u činije, preko sipajte čorbu. Po želji možete da dodate seckan beli luk.

Štrudla sa povrćem i krem sirom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs