Izmišljena poslastica

Od ostataka iz frižidera napravila sjajan kolač: Bez jaja i margarina! (FOTO, RECEPT)

Ukusi su se tako dobro stopili da su svi pojeli svoje parče sa oduševljenjem, i tražili još
Recepti
15:44h Autor:
Od ostataka iz frižidera napravila sjajan kolač: Bez jaja i margarina! (FOTO, RECEPT)
Foto: Stil

Parola "Snađi se" je u slučaju naše čitateljke Marine bila zvezda vodilja kada ju je pozvala rodbina i najavila svoj dolazak za sutradan ujutro.

Bez mnogo novca i volje da pešači kilometar do prodavnice u 8 sati uveče, rešila je da testira svoje svoju dovitljivost i napravi kolač od onoga što je već imala.

"Eto ti sad! Dolaze gosti, a ja ništa slatko nemam u kući! E, vala, neću ići sad u prodavnicu, snaći ću se!

Tako vam ja otvorim zamrzivač i nađem jedinu preostalu gotovu čokoladnu koru. Nikad mi nije bilo jasno zašto ih je u pakovanju četiri, kad su tri sasvim dovoljne za tortu. "Zaboga, neću praviti neboder, nego tortu", pomislila sam dok sam se pitala šta ću sa četvrtom korom, i naposletku reših da je tutnem u zamrzivač.

Naša Jelena se pohvalila: Uz ovaj recept, fondan svima uspeva iz prve! (FOTO)

Foto: Stil
Foto: Stil

Sada mi je bilo drago što ih ipak bilo četiri, i eto, koru sam rešila. Šta sad? Daj ove kupine što mi stoje u zamrzivaču od letos. Odlično! 'Ajmo dalje. Jedan puding od maline, jedan od vanile, jedan od slatke pavlake. Zar je moguće da nemam ni dva ista?! Još shvatam da je ovom od slatke pavlake prošao rok i da mora da završi u kanti.

Ostadoh tako sa dva različita pudinga i rekoh sebi super - maline liče na kupine!

Skuvam puding od maline, rasporedim ga po kori, a preko stavim kupine. Koru nisam ničim zalivala, računala sam da će kupine pustiti sok (što se i desilo).

Hajde sad malo šarenila da lepše izgleda - pomislila sam i skuvala puding od vanile. Prošarala sam puding od maline onim od vanile, jer jedan nije dovoljan da lepo sve pokrije i divila se šarenilu koje je stajalo ispred mene. Dok sam preturala po fioci u potrazi za pudingom, naletela sam na malo turskog keksa. Izlomim i taj keks i nabacam preko pudinga od vanile.

Štrudla sa makom od gotovih kora: Svima uspeva, gotova za 20 minuta! (RECEPT)

Foto: Stil
Foto: Stil

Sreća pa sam bar šlaga imala dovoljno. Umutim 200 grama šlaga, prekrijem svoj izmišljen kolač i pospem malo šarenih mrvica za ukras. Pomolim se da liči na kolač, stavim u frižider i odem da spavam.

Ljudi, vi ne verujete koliko je ovo dobro ispalo!

Pošto, naravno, nisam mogla da odolim da čim sam ustala ne probam na šta liči, kocka po kocka i ode pola pleha!

Probajte, sigurno se nećete pokajati. Mekan je kao duša, topi se u ustima, a pravi se bukvalno za 15 minuta", napisala nam je Marina.

Sočna, a posna: Slavska torta koja menja pet vrsta sitnih kolača! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs