Ukusan recept

Makarons

Između laganih puslica nalazi se sočni krem
Recepti
23:16h Autor:
Makarons
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 4 belanaca
  • 70g šećera
  • 230g šećer u prahu
  • 120g mleveni badem
  • Prstohvat soli
  • prehrambena boja
  • fil po želji (kakao krem, džem, slatka pavlaka, šlag krem...)

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 150 stepeni.

2. Belanca i šećer mutiti mikserom, dok ne dobijete čvrst šam. Zatim dodajte prehrambenu boju i mutite još minut.

3. Prosejte badem, šećer u prahu i so dva puta, kako biste odstranili sve moguće grudvice. Postepeno i pažljivo spojite to sa šamom od belanaca. Smesa treba da bude glatka i gusta, da se ne razliva.

4. U pleh postavite papir za pečenje, a zatim špricom nanosite smesu u male loptice - peći 15-20 minuta.

5. Spojite dva kolača i nafilujte ih između. Za to možete koristiti džem ili slatku pavlaku, krem šlag ili običnu rastopljenu čokoladu.

Tajna vrhunskih poslastičara: Kako da napravite domaći puter! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs