Morate da probate

Magični kolač: Ispečete jedno testo, dobijete tri ukusna sloja! (RECEPT, VIDEO)

Pravi se od najjednostavnijih sastojaka, a magija se događa zbog načina na koji se sastojci dodaju u smesu
Recepti
18:08h Autor:
Magični kolač: Ispečete jedno testo, dobijete tri ukusna sloja! (RECEPT, VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen / EMOJOIE CUISINE

Magični kolač trenutno je jedan od najpopularnijih kolača na društvenim mrežama, jer ima tri sloja, a ne postoji poslastica lakša za pravljenje od njega! Upravo se u tome krije njegova magija.

Ovaj slasni slatkiš dobio je baš ovo ime jer se peče samo jedno testo, a dobija se kolač sa tri različita sloja: na vrhu je biskvit, u sredini krem, a na dnu gusti sloj poput biskvita!

Kolač se pravi od najjednostavnijih sastojaka - jaja, šećer, puter, brašno i mleko, a magija se događa zbog načina na koji se sastojci dodaju u smesu. Kolač se peče na niskoj temperaturi, 150 stepeni, 50 minuta, tokom kojih se sastojci razdvajaju u tri sloja.

Sloj na dnu nastaje zbog mešanja žumanaca sa brašnom, srednji kremasti sloj nastaje jer je razmera mleka i brašna veća nego kod većine recepata za kolače, dok su gornji biskvit umućena belanca, koja tokom pečenja isplivaju na površinu.

Bogata baklava sa orasima: Originalan recept iz Bosne!

Foto: Youtube printscreen / EMOJOIE CUISINE
Foto: Youtube printscreen / EMOJOIE CUISINE

Sastojci: 3 jaja, 1 kašika vode, 90 g šećera, 90 g otopljenog putera, 90 g brašna, 1 kašičica ekstrakta vanile, prstohvat soli i 375 ml mleka.

Priprema: Odvojite belanca od žumanaca. Žumancima dodajte kašiku vode i šećer. Dobro promešajte žicom. Kad smesa postane homogena, postepeno dodajte puter uz neprestano mešanje. Koristeći sito dodajte brašno i opet promešajte.

Dodajte ekstrakt vanile i so, pa promešajte. Zatim dodajte mleko uz neprekidno mešanje. U drugoj posudi umutite belanca tako da dobijete čvrst sneg, pa ih dodajte prethodnoj smesi. Lagano izmešajte varjačom.

Okrugli duboki pleh prečnika oko 36 cm premažite margarinom ili puterom i izlijte u njega smesu. Stavite u rernu na 150 stepeni i ostavite da se peče 50 minuta.

Izvadite kolač iz pleha i pospite šećerom u prahu. Isecite ga na trouglove i uživajte u ovom mekanom, 3 u 1 Magičnom kolaču!

Detaljni postupak pravljenja pogledajte u videu!

Domaća štrudla iz starog Srema: Uz ovaj recept ne možete da omanete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs