Ukusnooooo

Mađarske ređane palačinke: Ne možete da zamislite koliko su dobre! (RECEPT)

Mađari ih zovu rakott palacsinta, a mi ukusne ređane palačinke. Bez obzira kako iz zovete, ukus je fantastičan

Recepti,

Autor:

Mađarske ređane palačinke
Foto: Aleksandra Gaborović - Conica

Naša draga koleginica Aleksandra Gaborović odlučila je da otkrije tajni recept svoje bake za mađarske ređane palačinke.

Sastojci: 4 jaja; 70g putera ; 70g brašna; 300 ml punomasnog mleka; 70g šećera; 1 kašikica soka od limuna; ulje za prženje.

Sastojci za preliv: 5 kašika zaslađenog kakaa; 3 kašike šećera.

Priprema: Sve namirnice bi trebale da budu sobne temperature. 4 žumanca penasto umutiti sa šećerom. Dodati omekšali puter i dalje mutiti dok se lepo ne sjedini. Neizmenično dodavati mleko i brašno i dalje mutiti dok se ne dobije glatka smesa koja je dosta gušća od smese za obične palačinke. U posebnoj posudi umutiti belanca u čvrsti sneg sa sokom od limuna i eventualno pola kašikice šećera.

Kada je i belance umućeno, kašiku po kašiku dodavati belance prethodno napravljenoj smesi, i zatim sve zajedno polako izmešati sa kutlačom.

Napomena: Dobro pripremljena smesa nema izdvojen sloj vode na dnu šerpe, ali ne treba paničiti ni ako ga ima. U tom slučaju treba zahvatati od dna šerpice da bi se zahvatilo i tečnog i penastog dela.

Palačinke se peku u običnom tiganju u kojem ih inače pravite, s tim što je poželjno da tiganj bude manjih dimenzija - do 22cm. Od smese bude ukupno 5-6 palačinki. Prilikom pečenja koristiti malo više ulja nego obično, pošto su palačinke teške pa će se teže skliznuti na tanjir.

Važno: Palačinke se peku samo sa jedne strane! Stavlja se oko 2 kutlače smese za jednu palačinku i treba ih peći na manjoj ili umerenoj temperaturi. Naime, zbog svoje debljine, donji deo ne bi trebalo da pocrni a sa gornje strane će se malo stegnuti pena. Debljina palačinke je oko 1cm kada se ispeče. Ređaju se jedna na drugu, i na svaku se stavi po 2 kašike posipa čim je gotova. Kada je gotovo, ceo desert izgleda kao torta, i tako se i seče.

Prijatno!

Autor: Aleksandra Gaborović - Conica

Prokleto ukusan kolač: Sav od krema, bolji od svake torte! (RECEPT)

Pratite Stil na FB

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Komentari (0)

Trenutno nema komentara, budite prvi koji će komentarisati!

Pošaljite komentar

Najnovije

Prikaži sve vesti >

Komentari

Učestvujte u kreiranju sadržaja

Učestvujte u kreiranju sadržaja! Pošaljite nam fotografiju uz kratak opis događaja i Stil će objaviti vašu vest!

Pošaljite vest ›

Horoskop

  • Ovan Ovan

    Posao

    Ono što je aktuelno kod vas u toku ovog perioda je...

    Detaljnije... ›
  • Bik Bik

    Posao

    Vaš cilj je veća zarada. Ukoliko ste skoncentrisan...

    Detaljnije... ›
  • Blizanci Blizanci

    Posao

    Želite mnogo više da radite, ali isto tako da se b...

    Detaljnije... ›
  • Rak Rak

    Posao

    Na poslu će vam biti lepo. Radićete možda i više n...

    Detaljnije... ›
  • Lav Lav

    Posao

    Vaša potreba za materijalizacijom je velika i nema...

    Detaljnije... ›
  • Devica Devica

    Posao

    Ovaj period možete da iskoristite za kraća putovan...

    Detaljnije... ›
  • Vaga Vaga

    Posao

    Otežanja koja ste imali polako prolaze i osećate d...

    Detaljnije... ›
  • Škorpija Škorpija

    Posao

    Ukoliko do sada niste ispunili svoje ciljeve, ne o...

    Detaljnije... ›
  • Strelac Strelac

    Posao

    Loše raspoloženje koje ste imali polako vas prolaz...

    Detaljnije... ›
  • Jarac Jarac

    Posao

    Ono što možete da očekujete u toku ovog perioda je...

    Detaljnije... ›
  • Vodolija Vodolija

    Posao

    Robujete rigidnom stavu i ne dopuštate još uvek da...

    Detaljnije... ›
  • Ribe Ribe

    Posao

    Ne želite da budete izigrani, pa ćete pokušati da...

    Detaljnije... ›