Zagrejte rernu na 20 stepeni C. Nauljite vatrostalnu posudu ili dublji pleh, piše stvarukusa.rs
U dubljem tiganju srednje veličine zagrejte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mleka, šećer i puter i zagrevajte na srednjoj vatri. Dok se greje smesa s pavlakom pomešajte brašno i preostalo mleko (1/4 šolje).
Kada smesa s pavlakom počne da vri, dodajte polako mešavinu mleka i brašna i mešajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minuta).
Sklonite smesu s ringle i dodajte joj šećerac i so. Sve dobro promešajte.
Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smesi sa šećercem neprestano mešajući.
Smesu sipajte u prirpemljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon 25. minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta.
Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a pre serviranj po želji pospite iseckanim vlašcem.
Domaća pileća supa po bakinom receptu: Lek koji oporavlja telo!