I miris i ukus

Kiseli kupus sa svinjskom kolenicom i slaninom

Prvi sneg zahteva i prvi kuvani kupus. Skuvajte danas ovo fenomenalno jelo i obradujte ukućane
Recepti
11:40h Autor:
Kiseli kupus sa svinjskom kolenicom i slaninom
Foto: Shutterstock
  • 120 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 2 glavice kiselog kupusa
  • 1 suva svinjska kolenica
  • 200 gr suve slanine
  • 1 kašika masti
  • glavica belog luka
  • aleve paprike
  • so i biber

Kupus iseckati na krupnije pa malo proprati u hladnoj vodi u zavisnosti dali je jako ili slabije kiseo. Dodati u ekspres lonac ili šerpu jednu glavicu seckanog kupusa pa u sredinu poređati suvu kolenicu i slaninicu, lorber, pa odozgo naseckajte drugu glavicu. Dodati mast, alevu i ljutu papriku, biber i očišćen i naseckan beli luk. Naliti vodom da ogrezne i staviti na tiho da se kuva oko sat ipo da voda uvri.

Uz ovo jelo najbolje ide brza proja sa sirom i semenkama.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs