Praznik za nepca

Kremisimo torta

Ukoliko želite da napravite gozbu u vidu slatkiša koji se neće zaboraviti, onda je ova torta pravi izbor
Recepti
09:12h Autor:
Kremisimo torta
Foto: Shutterstock
  • 200 minuta
  • Srednje teško
  • Za 40 osoba

Sastojci

  • Beli patišpanj:
  • 10 belanaca
  • 20 kašika šećera
  • 2 kašike sirćeta
  • 8 kašika griza
  • Braon patišpanj:
  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike rendane čokolade
  • Za fil:
  • 10 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 2 margarina
  • 400 g šećera u prahu
  • 200 grama crne čokolade
  • 200 grama bele čokolade
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 500 grama šlag kreme

Ukupno se prave četiri kore. Dve braon i dve bele. A recept dalje ide ovako:

Za braon koru: Umutiti 4 belanca, dodati 4 kašike šećera, zatim žumanca i brašno, kakao i rendanu čokoladu. Peći u četvrtastom plehu, obloženom pek-papirom i peći na 180 C. Ispeći 2 kore.

Za belu koru: Dobro umutiti 5 belanca, zatim postepeno dodati kašiku po kašiku šećera i na kraju kašiku sirćeta i 4 kašike griza. Peći na 150 C. Ispeći dve ovakve kore.

Za fil: Dobro umutiti 10 žumanca sa 10 kašika šećera na pari. Kada se ohladi dodati 2 umućena margarina. Posebno umutiti 100 g šlag kremu i dodati u fil i na kraju malu kiselu pavlaku i sjediniti sve lepo kašikom.

Podeliti na dva dela. U jedan dodati belu, a u drugi crnu čokoladu. Umutiti preostalih 400 g šlag krema.

Filovati: Braon kora, pa žuti fil, pa šlag, pa bela kora, zatun crni fil i na kraju šlag.

Ovo je idealna rođendanska torta, napravite je najmilijima i prijatno ih iznenadite.

Napravite i čokoladnu tortu sa jabukama, a recept možete naći OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs