Morate da probate

Karpatski kolač: Ovako dobar i kremast desert još niste probali! (RECEPT)

Tako ukusan, tako kremast, tako neodoljiv
Recepti
20:56h Autor:
Karpatski kolač: Ovako dobar i kremast desert još niste probali! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ako ste u potrazi za pravim letnjim, osvežavajućim kolačem, na pravom ste mestu - karpatski kolač će vam se toliko dopasti da ćete ga praviti već sutradan, jer će toliko brzo nestati sa poslužavnika!

Sastojci za testo: 5 jaja, 2 dl vode, 150 g margarina, 200 g brašna, malo soli.Sastojci za žuti krem: 3 pudinga od vanile, litar mleka, 250 g margarina, 8 kašika šećera.

Sastojci za beli krem: 200 g slatke pavlake, 200 g kravljeg sira, 5 kašika šećera u prahu, konzerva breskve iz kompota.

Priprema: Za testo, prokuvajte vodu sa margarinom. Kada se margarin otopi, dodajte brašno i mešajte sve zajedno na vatri oko 3 minuta. Sklonite sa vatre i ubacite jedno po jedno jaje i mutite. Dobijenu smesu podelite na pola za dve kore.

Prvi deo premažite preko papira za pečenje u tepsiji i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Isti postupak ponovite sa drugom korom. Za to vreme, pripremajte žuti krem - skuvajte puding sa predviđenom količinom mleka i šećera, a kad se ohladi dodajte margarin koji ste prethodno izgnječili.

Za beli krem, mikserom dobro umutite sir i posebno ulupajte slatku pavlaku. Potom, pomešajte sir, slatku pavlaku i šećer u prahu.

Složite na sledeći način: kora - žuti krem, voće iz konzerve, bela krem - druga kora. Pre služenja dobro ohladite.

Vranjanska samsa: Gibanica kojoj nema ravne! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs