Praznični ručak

Jagnjeća kapama: Tradicionalno jelo bez koje nema uskršnje trpeze! (RECEPT)

Ovo tradicionalno jelo može se spremiti i sa drugim vrstama mesa, a zahvaljujući činjenici da spanać možemo kupiti i zimi, više nije rezervisano samo za dane Uskrsa

Recepti,

Autor:

Jagnjeća kapama
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

  • Za 0 osoba

Sastojci

  • 1 kg jagnjetine (od grudi ili buta, vrat, plećka)
  • 200 g luka
  • 200 g mladog luka
  • 300 g paradajz-pirea
  • 100 g masti
  • 5 g aleve paprike
  • 1 beli luk
  • 2 dl kiselog mleka ili pavlake
  • 100 g brašna
  • 300 g spanaća
  • 20 g soli
  • 4 dl vode
  • 1/4 kocke za supu

Priprema: Jagnjetinu isecite na osam delova, operite i prosušite krpom, posolte, pospite brašnom, pa je u 50 g vrele masti propržite da dobije rumenu boju i izvadite iz masti. Luk sitno naseckajte i na drugom delu masti takođe propržite do zlatno-žute boje, piše Lepa & srećna.

Dodajte sitno seckane peršun i beli luk, pa i to malo propržite. Dodajte vodu i kocku za supu, i sve kuvajte 10 minuta. Ubacite proprženo meso, paradajz, poklopite i polako dinstajte 40 minuta. Spanać očistite, operite i dobro ocedite. Mladom luku odsecite vrhove listova, a ostatak isecite na 2,5 cm duge štapiće, pa na ugrejanoj masti u kojoj se pržilo meso pržite 3 minuta uz lagano mešanje. Dodajte oceđen spanać, prevrćite lopaticom i pržite još 3 minuta. I to dodajte mesu i dinstajte lagano još 25 minuta. Pred posluživanje prelijte kiselim mlekom ili pavlakom.

Najlepše uskršnje pogače: Izdašne i meke, slađe od kolača! (RECEPT)

Pratite Stil na FB

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Komentari (0)

Posljednji komentar

esma

Mnogo jednostavniji recept je onaj po kome sam kuvala i izvrsna je ,kao veujem i po ovom komplikovanijem receptu.Meso junece ili jagnjece se prodinsta ,pa na pola kuvanom se doda glavica cnog luka,nekoliko cenova belog i dve do tei vezice isecenog mladog luka ,jer dopronosi ukusu corbice.,posoli se i doda se zelje 1kg.il cetri pet veza prethodno poparenog i isecenog na reznjeve ,kasika basna i vegete i vode da ogrezne.Kuva se oko pola sata zavisno od svezine zelja ili mladih zelenih liski.Kurkuma i bibe po ukusu.

Pogledaj sve komentare Pošaljite komentar

Najnovije

Prikaži sve vesti >

Komentari

Učestvujte u kreiranju sadržaja

Učestvujte u kreiranju sadržaja! Pošaljite nam fotografiju uz kratak opis događaja i Stil će objaviti vašu vest!

Pošaljite vest ›

Horoskop

  • Ovan Ovan

    Posao

    Ono što je aktuelno kod vas u toku ovog perioda je...

    Detaljnije... ›
  • Bik Bik

    Posao

    Vaš cilj je veća zarada. Ukoliko ste skoncentrisan...

    Detaljnije... ›
  • Blizanci Blizanci

    Posao

    Želite mnogo više da radite, ali isto tako da se b...

    Detaljnije... ›
  • Rak Rak

    Posao

    Na poslu će vam biti lepo. Radićete možda i više n...

    Detaljnije... ›
  • Lav Lav

    Posao

    Vaša potreba za materijalizacijom je velika i nema...

    Detaljnije... ›
  • Devica Devica

    Posao

    Ovaj period možete da iskoristite za kraća putovan...

    Detaljnije... ›
  • Vaga Vaga

    Posao

    Otežanja koja ste imali polako prolaze i osećate d...

    Detaljnije... ›
  • Škorpija Škorpija

    Posao

    Ukoliko do sada niste ispunili svoje ciljeve, ne o...

    Detaljnije... ›
  • Strelac Strelac

    Posao

    Loše raspoloženje koje ste imali polako vas prolaz...

    Detaljnije... ›
  • Jarac Jarac

    Posao

    Ono što možete da očekujete u toku ovog perioda je...

    Detaljnije... ›
  • Vodolija Vodolija

    Posao

    Robujete rigidnom stavu i ne dopuštate još uvek da...

    Detaljnije... ›
  • Ribe Ribe

    Posao

    Ne želite da budete izigrani, pa ćete pokušati da...

    Detaljnije... ›