Jela spremljena po starim manastirskim receptima zaista iznenađuju svojim prelepim ukusom.
Valjda zbog toga što konačno shvatamo da je ključ savršenstva upravo u jednostavnosti, a i do sada smo se zasitili jela sa modernim začinima koje je nemoguće pronaći u prodavnicama.
Neki od najpopularnijih su reecepti sa Svete gore, a mi vam donosimo tri najlepša glavna jela i dva deserta, koje i dan danas spremaju monasi u Hilandaru.
Bilo da su dani posta ili uživamo u mrsnoj hrani, kuvano povrće će okrepiti organizam, i zato vam savetujemo probate tradicionalni hilandarski pasulj!

Tu je i manastirska jota, za sve ljubitelje slasnog, ali zdravog mešanog povrća!

Ako volite pečurke, otac Gavrilo ostavio je izvrstan recept za bukovače!

Nakon ukusnog ručka, dobrodošao je i neki slatkiš.
Preporučujemo vam svetogorski kolač, za koji kažu da ga krasi božanski ukus!

Ako ste ipak ljubitelj tradicije, probajte starinske hilandarske rezance!
Pripremaju se na vrlo jednostavan način: U ključaloj, blago posoljenoj vodi, skuvajte rezanca ili testeninu po izboru, pa skuvane i oceđene propržite na maslinovom ulju, mrvicama od hleba i šećeru. Tako spremljene pospite izmrvljenom alvom, i desert je gotov!
Svečana čokoladna torta: Neodoljivi slatkiš sa orasima i lešnicima! (RECEPT)

Koje jelo vam se najviše dopalo? Podelite sa nama u komentarima!
Prijatno!