Pokušajte

Evo kako da napravite dobar biskvit za tortu: Uvek uspe i to svima!

Pratite recept korak po korak i ne brinite, biskvit će biti izdašan i mekan
Recepti
18:04h Autor:
Evo kako da napravite dobar biskvit za tortu: Uvek uspe i to svima!
Foto: Thinkstock

Mnogi se često pitaju kako ispeći dobar biskvit, jer ne ispadne uvek najbolje. Upravo od njega često zavisi i kvalitet torte. Pa, u čemu je onda tajna pravljenja klasičnog biskvita? Istina nije daleko od nas.

Podelićemo sa vama svoje znanje pripreme biskvita, korak po korak, možda će nekome biti od koristi.

Recepta za klasičan biskvit:

Potrebno je: 6 jaja (dobro ohlađenih), 200 gr šećera, 200 gr brašna.

Ako nemate toliko jaja, uzmite koliko imate, ali proporcionalno smanjite količinu drugih sastojaka.

Arapska bajka: Najkremastija i najsočnija torta svih vremena! (RECEPT)

Priprema: Uključite rernu da se zagreva, na 180 stepeni. Veoma pažljivo odvojte belanca od žumanaca. Posuđe treba da bude čisto i suvo. Mutite belance dok se ne pretvori u čvrst sneg. Potom počnite dodavati šećer, ali postepeno, kašiku po kašiku, uz neprekidno mućenje, sve do utroška cele količine šećera. Mutite sve do trenutka dok se, zbog gustine, mikser jedva okreće.

Sada se vraćamo žumancima. Njih mutimo lagano mikserom. Brašno prosejavam odmah na umućena belanca. Odozgo na brašno dodajem žumanca. Sada sve zajedno lagano mešamo varjačom.

Smesu izručite na pleh i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Kad je biskvit gotov, izvadite ga iz rerne i ostaviti da se ohladi a zatim ga izvadite iz pleha.

Trik za najmekše palačinke na svetu: Recept koji uvek uspe!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs