Recepti sa Stilom

Domaći kolač sa višnjama

Ukusni i sočni zalogaji probudiće sva vaša čula
Recepti
17:30h Autor:
Domaći kolač sa višnjama
Foto: Stil
  • 40 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 5 jaja
  • čaša jogurta
  • jedna i po čaša šećera
  • čaša ulja
  • pola kesice praška za pecivo
  • dve čaše brašna
  • 500 g višanja
  • šećer u prahu

Priprema:

Najpre odvojte belance od žumanceta. Potom, dobro umutite belanca i dodajte šećer. Mutite sve zajedno dok se masa dobro ne sjedini.

Tako dobijenoj smesi dodajte žumanca, a potom i sve ostale sastojke (jogurt, ulje, prašak za pecivo). Umutite.

Napomena: Najlakše vam je da sastojke merite čašom od jogurta. Merica je ista za sve.

Sipajte smesu u prethodno podmazan pleh. Pospite je sa 500 g višanja. Ako ostanu po vrhu, potisnite ih nožićem u testo.

Rernu zagrejte na 220 stepeni, ubacite pleh i kolač pecite oko 30 minuta.

Kada se kolač ohladi, pospite ga šećerom u prahu.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs