Svi volimo hamburgere ali isto tako ume da nas grize savest kada se setimo koliko nisu zdravi. Donosimo vam zdraviji recept ove popularne američke poslastice koju ćete i vi i vaša porodica obožavati.
Uputstvo: U činiji pomešajte mlevenu junetinu, malo naseckanog crvenog luka, jaje, so, biber i mlevenu papriku. Dodajte malo prezle, ne mnogo, nekoliko kašika, da pokupi vlagu.
Mekane, sočne, prosto se tope u ustima: Američke palačinke kakve do sada niste probali (FOTO)
Ostavite smesu u frižideru na jedno pola sata.
Iseckajte preostali luk ali na kolutove, salatu operite, ne zaboravite kečap i ljuti roštilj sos.
Izvadite meso iz frižidera, oblikujte 4 pljeskavice, i ipržite na malo vrelog ulja u običnom tiganju.
Luk možete prodinstati da se zacakli, biće ukusniji.
Zemičke prosecite na pola, stavljajte soseve, ajsberg salatu i kačkavalja koliko želite pa stavite pljeskavicu, na nju još malo sira i sosa od kečapa i ljutog roštilj sosa.
Luk iseckajte na rebarca pa propržite dok ne uhvati boju, a ako želite možete ga i karamelisati, biće još lepši.
Kao prilog možete napraviti pomfrit, ali odlično se slaže i salata ako želite malo da povedete računa o liniji.
Prijatno!
Hit poslastica sa bezbroj kalorija: Krofna punjena čokoladnim kremom u milkšejku! (FOTO)